Місячний календар вказує сприятливі дні, коли квасити капусту в грудні 2021 і пропонує цікаві рецепти квашення капусти. Деякі рецепти можуть зацікавити, адже в кожному з них є свої особливості і секрети приготування смачної квашеної капусти.
Коли квасити капусту в грудні 2021 в сприятливі дні за місячним календарем
Багато господинь давно вже впевнилися, що якість квашеної капусти багато в чому залежить від того, коли її квасили. Адже буває, що ми нічого не змінюємо в рецептурі, вибираємо таку ж капусту (сорт, качан), а на виході отримуємо або не таку за смаком або взагалі прокислу і гірку капусту. Тому, досвідчені господині намагаються прислухатися до порад місячного календаря, який вказує найкращі дні для квашення капусти. Не виключення і останній місяць цього року. Отже
Сприятливі дні, коли найкраще квасити капусту в грудні 2021 року за місячним календарем
-
6, 7, 14, 15, 16, 17, 18, 20, 21, 22, 23, 31 грудня 2021
Плануючи квасити капусту в грудні 2021, можна використати рецепт квашення капусти
Даний рецепт квашення капусти сподобається своєю простотою. Але й тут в рецепті є малесенька таємниця, яка вирізняє його проміж інших рецептів квашення
Інгредієнти
- капуста – 1 шт. (беремо великий качан);
- морква – 1 шт. (також беремо немаленьку і соковиту);
- сіль кам’яна (без домішок) – 3 столові ложки;
- кип’ячена або чиста питна вода – 1 літр.
Приготування квашеної капусти
- Спочатку відокремимо кілька листів капусти і наріжемо їх невеличкими клаптиками. Розміром приблизно як банка, в якій ми будемо квасити капусту (орієнтовно квадрат сторонами по 10 сантиметрів).
- Капусту тоненько шинкуємо у великій мисці, присолюємо капусту разом з підготовленими клаптиками, 1 столовою ложкою солі і перемішуємо.
- Чистимо моркву і натираємо її прямо в капусту на крупну тертку і перемішуємо.
- В одному літрі води розчиняємо 2 столові ложки солі.
- В стерилізовану трилітрову банку добре набиваємо капусту і тепер секрет рецепту – періодично шари капусти перекладаємо клаптиками листа капусти. Тобто склали в банку щільно капусту шар заввишки 5 см, кладемо лист капусти, знову порізана капуста і зверху лист і так до самого верху. Капустяними листами ви можете перекладати капусту в різній кількості: може бути всього 2-3 листочки, а може й більше.
- Заливаємо банку з капустою підготовленим розсолом (скільки поміститься).
- Залишаємо банку при кімнатній температурі на 3 дні. Періодично треба проштрикати капусту виделкою чи дерев’яною паличкою, щоб виводи гази бродіння і щоб розсіл рівномірно розподілився по всій капусті.
За 3 дні наша квашена капуста готова.
Після цього капусту можна їсти або готувати з нею страви. А для зберігати банку треба в холодильнику (в льоху), накривши кришкою.
Смачного!
Рецепти квашення капусти
Прості і більш складні рецепти, за якими можна спробувати квасити капусту, знаходяться за посиланнями нижче.
Як квасити цілий качан капусти і приготувати капусту по кавказькі
Квашена капуста з гарбузом і солодким перцем
Рецепт квашеної капусти швидкої закваски
Квашена капуста хрумка за рецептом з секретним інгредієнтом
Рецепт квашеної капусти з яблуками, кмином і кропом
Якщо у вас є свій рецепт, яким ви хочете поділитися, напишіть нам і ми опублікуємо його на «Ганку».