ГоловнаАрхівКвашення капусти жовтень 2022: місячний календар жовтня називає сприятливі дні

Квашення капусти жовтень 2022: місячний календар жовтня називає сприятливі дні

Місячний календар господині на жовтень 2022 називає сприятливі дні жовтня для квашення та соління капусти. Для квашення краще брати відповідні капусту – середньостиглих та пізньостиглих сортів. Надані в кінці статті різні рецепти квашення, можуть стати в пригоді господиням для нових експериментів на кухні

Квашення капусти жовтень 2022 за місячним календарем

В жовтні майже зібрано врожай городини, поступово починаються посадки культур під зиму. І вже час квасити та солити капусту. Адже це один з варіантів тривалого зберігання. Квасити та солити можна в бочках, банках, великих каструлях.

Місячний календар жовтень 2022 квашення капусти називає сприятливі дні

  • 1, 2, 3, 4, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 27, 28, 29, 30, 31 жовтня 2022 року

Нагадаємо, що після квашення, виймати капусти краще в той же день знаку зодіаку, коли й квасили.

Якщо ви вже квасили капусту, то не рекомендується виймати капусту з бочок:

  • 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 жовтня 2022

Отже, щоб капуста не прокисла, не стала м’якою та несмачною, краще квасити за місячним календарем.

Яку капусту можна квасити та солити?

Сорти капусти діляться на ранньостиглі, середнього періоду дозрівання та пізньостиглі. Зазвичай ранньостиглу капусти ми знімає одразу для вживання. А ось середньостиглі сорти та пізньостиглі, вирощуються для тривалого зберігання аж до весни наступного року. Один з видів такого зберігання на зиму – квашення та соління. Як правило пізньостиглі сорти капусти використовують для квашення вже після нового року, ближче до кінця зими. Адже весь цей час качани добре збираються і накопичують в собі додаткові речовини.

Сорти для квашення та соління капусти

  • Капуста Харківська – чудово підходить для соління
  • Сорт капусти Тюркіз – рекомендується використовувати для квашення після настання нового року
  • Капуста сорту Женева F1 – цей сорт надзвичайно вдалий, адже капуста може зберігатися аж до отримання нового врожаю. Тому квасити її краще починати вже наприкінці зими, вонна чудово пролежить весь цей час
  • Амагер
  • Валентина F1
  • Колобок.

Чим квашення відрізняється від мочіння та соління?

Квашення капусти: цікаві рецепти

Квашена капуста з гарбузом і солодким перцем

Рецепт, як квасити цілий качан капусти і як заквасити капусту по кавказькі

Як квасити капусту з медом

Рецепт квашеної капусти швидкої закваски

Квашена капуста хрумка за рецептом з секретним інгредієнтом

Рецепт квашеної капусти з яблуками, кмином і кропом

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст