ГоловнаГосподиняКоли квасити капусту в жовтні 2024: точні дати за місячним календарем

Коли квасити капусту в жовтні 2024: точні дати за місячним календарем

Місячний календар господині в жовті 2024 називає точні дати, коли сприятливі дні для квашення та соління капусти. Чому слід вживати квашену капусту, корисні поради господинь

Корисні поради господинь щодо квашення капусти

Квашена капуста – чудове доповнення до багатьох видів страв, з самої квашеної капусти також можна готувати, наприклад, капусняк чи тушкована квашена капуста з ковбасками тощо. Великий плюс в тому, що квашену капусту ми можемо самостійно готувати вдома, використовуючи різні рецепти.

Щоб надати капусті цікаві смаки, при квашенні капусти можна додавати, наприклад, насіння кмину, ягоди ялівцю, насіння кропу або насіння селери.

Поради господинь

  • якщо ви помітили, що розсіл опустився і квашена капуста опинилася нагорі банки, вона потемніє або на ній з’явиться піна. Якщо це станеться, треба зішкребти її, і все буде гаразд. Навіть трохи цвілі припустимо, якщо вона заразила всю партію. Пам’ятайте, що лактоферментовані продукти містять безліч корисних бактерій, які забезпечують їхню безпеку. (Ось чому ботулізм не є проблемою для ферментів, як при консервуванні.) Однак, якщо в якийсь момент ваша квашена капуста почне пахнути гірким або неприємним запахом, і це буде поза цим приємним кислим присмаком, слід викинути її.
  • Є два типи квашеної капусти. Перший – консервована, тривалого зберігання, зазвичай із цукром, і насправді це квашена капуста. Другий – це лактоферментована квашена капуста або капуста, яка ферментувалася при кімнатній температурі із сіллю доти, доки не створиться ідеальний «кислий» смак. Ферментована квашена капуста має величезну користь для здоров’я, але, що важливіше, має набагато більше нюансів смаку, які не мають собі рівних.

Користь квашеної капусти

Квашена капуста – низькокалорійний продукт, який містить клітковину та велику кількість пробіотиків. Завдяки чому квашена капуста корисна, якщо ви плануєте зменшити вагу.

Квашена капуста також може підтримувати здоров’я мозку, збільшуючи засвоєння кишечником мінералів, що регулюють настрій, включаючи магній і цинк.

Квашена капуста містить клітковину, пробіотики і вітамін К2, може сприяти зниженню рівня холестерину, певної стабілізації артеріального тиску і зниження ризику серцевих захворювань.

Коли квасити капусту в жовтні 2024: точні дати за місячним календарем для квашення капусти

Щоб капуста вийшла смачна і не псувалася треба чітко слідувати рецепту. А ще, якщо квасити капусту за місячним календарем, зростають шанси отримати чудову закуску й доповнення до різних страв

Сприятливі дні квашення капусти в жовтні 2024:

5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 18, 19, 20, 21, 22,  23, 24, 25, 26 жовтня 2024 року

Рецепти квашення капусти

Наведені рецепти можуть стати в пригоді.

Квашена капуста з гарбузом і солодким перцем

Як квасити капусту з медом без використання цукру

Рецепт квашеної капусти швидкої закваски

Квашена капуста хрумка за рецептом з секретним інгредієнтом

Простий, але смачний рецепт квашеної капусти з яблуками, кмином і кропом

 

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст