Весна та літо це початок відпочинку на природі. І традиційно, багато людей люблять смакувати шаликом. Шалики готують за найрізноманітнішими рецептами. Кожна господиня має свої секрети маринаду для шашлика.

Маринад для шашлику, цікаві рецепти з гранатовим соком

Маринад для шашлику, цікаві рецепти
Гранатовий сік стане гарною основою маринаду для шашлика

Маринад з гранатового соку досить специфічний, тому враховуйте цей момент, коли будете маринувати шашлики.

Для маринаду знадобиться із розрахунку на 2 кг м’яса:

  • гранатовий сік – 200 мл;
  • цибуля середнього розміру – 4 шт.;
  • спеції та сіль за смаком.

Приготування і маринування шашлику з гранатовим соком

М’ясо нарізаємо на шматочки і додаємо до нього спеції та добре перемішуємо. Потім беремо 2 цибулині і ріжемо кільцями чи півкільцями. Ще 2 цибулини подрібнюємо у блендері чи тремо на звичайну тертку, наше завдання – зробити цибулеве пюре.

Цибулеве пюре перемішуємо з гранатовим соком та додаємо до м’яса. Потім все ретельно перемішуємо (м’ясо зі спеціями, нарізану цибулю і маринад з гранатового соку) і залишаємо маринуватися на 10-12  годин. В ідеалі – періодично перемішувати м’ясо протягом всього маринування.

Даний маринад дуже цікавий тим, що з ним можна експериментувати. Наприклад, з розрахунку на 2 кг м’яса, до базового рецепту можна додати рослинної олії та червоного вина (200 мл). І, навіть, можна витримати м’ясо в газованій воді 1 годину, а потім замаринувати в основному маринаді.

Маринад для шашлику, цікаві рецепти на основі червоного вина

Маринад для шашлику, цікаві рецепти
Червоне сухе вино буде чудовим маринадом

Поширеним варіантом для маринування шашлику являється маринад на базі червоного сухого вина. Для маринування можна використовувати і напівсухе червоне вино.

Для маринаду з червоним вином знадобиться із розрахунку на 2 кг м’яса:

  • вино червоне – 500-600 мл;
  • цибуля – 5-6 шт.;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Приготування і маринування шашлику з червоним вином

Нарізаємо м’ясо, цибуля краще порізати на півкільцями. Порізане м’ясо добре перемішуємо з цибулею і спеціями. Цибулю можна трошки прим’яти, щоб вона швидше віддала сік м’ясу. Також, м’ясо можна трошки збризнути лимонним соком і залиште на 30 хвилин – 1 годину.

Потім заливаємо м’ясо вином і добре перемішуємо і даємо промаринуватись десь 5 годин у холодильнику, періодично перемішуючи. На свій смак і уподобання, можна додати зелень: петрушку, укроп, базилік чи кінзу. М’ясо, яке замариновано у маринаді за цим рецептом, матиме неймовірний смак, аромат і обов’язково сподобається всім, хто його скуштує.