ГоловнаСмачногоВишня у власному соку на зиму: рецепт приготування

Вишня у власному соку на зиму: рецепт приготування

Вишня у власному соку на зиму це чудовий варіант заготовки, адже рецепт приготування не передбачає використовувати воду. Завдяки цьому вишня збереже свої корисні і смакові властивості. З вишні у власному соку можна буде готувати і пиріжки, і млинці з начинкою, і торти. І звичайно – просто їсти і насолоджуватися смаком літа.

Вишня у власному соку на зиму: інгредієнти і покроковий рецепт приготування

Даний рецепт дуже прости, єдине, що може скласти певні труднощі – дістати кісточку з ягоди. Але, якщо є спеціальна машинка, взагалі приготування не займе багато часу і сил.

Інгредієнти

  1. Ягоди вишні без кісточок
  2. Цукор
  3. Банки для закрутки (1 л)

Рецепт приготування вишні у власному соку

вишня у власному соці
Перед приготуванням, потрібно видалити кісточку
  • Миємо вишню, даємо їх обсохнути кілька хвилин.
  • З ягоди вручну чи машинкою видаляємо кісточки.
  • Підготовлену вишню накладаємо в стерилізовану банку (щільно, до самого верху).
  • На 1 літрову банку вишні додаємо 1 столову ложку цукру.
  • У велику каструлю на дно кладемо рушник чи серветку, ставимо банки з вишнею, прикриваєм кришками для закрутки і наливаємо в каструлю воду.
  • Вода в каструлі повинна закипіти і потім кип’ятимо наші банки протягом 15 хвилин.
  • Після цього знімаємо з вогню, обережно виймаємо банки (вони гарячі!) і закручуємо ключем.
  • Банки перевертаємо, накриваємо ковдрою, щоб вони поступово охолоджувалися

Наша вишня у власному соку готова на зиму.

Смачного!

Рецепти варення і компоту

Два рецепти компоту з вишні для консервації на зиму

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст