Вишня у власному соку на зиму це чудовий варіант заготовки, адже рецепт приготування не передбачає використовувати воду. Завдяки цьому вишня збереже свої корисні і смакові властивості. З вишні у власному соку можна буде готувати і пиріжки, і млинці з начинкою, і торти. І звичайно – просто їсти і насолоджуватися смаком літа.
Вишня у власному соку на зиму: інгредієнти і покроковий рецепт приготування
Даний рецепт дуже прости, єдине, що може скласти певні труднощі – дістати кісточку з ягоди. Але, якщо є спеціальна машинка, взагалі приготування не займе багато часу і сил.
Інгредієнти
- Ягоди вишні без кісточок
- Цукор
- Банки для закрутки (1 л)
Рецепт приготування вишні у власному соку
- Миємо вишню, даємо їх обсохнути кілька хвилин.
- З ягоди вручну чи машинкою видаляємо кісточки.
- Підготовлену вишню накладаємо в стерилізовану банку (щільно, до самого верху).
- На 1 літрову банку вишні додаємо 1 столову ложку цукру.
- У велику каструлю на дно кладемо рушник чи серветку, ставимо банки з вишнею, прикриваєм кришками для закрутки і наливаємо в каструлю воду.
- Вода в каструлі повинна закипіти і потім кип’ятимо наші банки протягом 15 хвилин.
- Після цього знімаємо з вогню, обережно виймаємо банки (вони гарячі!) і закручуємо ключем.
- Банки перевертаємо, накриваємо ковдрою, щоб вони поступово охолоджувалися
Наша вишня у власному соку готова на зиму.