Капусту для зберігання можна квасити, солити чи маринувати. Кожен спосіб має свої особливості. Маринована капуста за цим рецептом буде готова практично через кілька годин, а рецепт швидкого приготування дозволить скуштувати її вже за 2 години. Таку капусту можна їсти, як окрему страву-закуску, так і використовувати у приготуванні інших страв.
Маринована капуста: покроковий рецепт
Як вже зазначалося, цей покроковий рецепт маринування капусти дозволяє їсти її вже через кілька годин. Але краще дати їй постояти ніч в холодильнику, тоді вона набуде більш насиченого смаку.
Інгредієнти для маринування капусти
- капуста – 1,5 кг;
- морква – 2 шт.;
- вода – 2 склянки;
- оцет (краще яблучний) – 100 г;
- цукор – 2 столові ложки;
- сіль – 1 столова ложка;
- олія – 1 склянка;
- перець горошком – 5-6 шт.;
- лавровий лист – 1-2 шт..
За бажанням можна додати солодкий перець, нарізаний смужками та кілька зубчиків часнику.
Покроковий рецепт маринування капусти
Всі овочі помити, моркву почистити. Якщо використовується солодкий перець, його також треба помити і вибрати з нього насіння.
Отже, готуємо
- Капусту нашаткувати.
- Моркву натерти на крупну терку.
- Слід перемішати капусту з морквою, укласти в стерилізовану банку.
- Тепер готуємо маринад: у воді перемішуємо інгредієнти сіль, перець, цукор, олію, додаємо лавровий лист і перець. Коли суміш закипить, потрібно влити оцет і вимкнути.
- Залити гарячим маринадом капусту в банці (але не під саму кришку) і залишити на столі до остигання.
- Капуста готова до вживання вже за 2 години. Але ще смачнішою вона буде, коли постоїть у холодильнику.
Нагадуємо, це буде не квашена чи солона, а маринована капуста. Але її смак дуже приємний, і з неї вийде чудовий салат вже до обіду чи вечері.
Рецепти маринування
Чим квашення відрізняється від мочіння та соління?
Маринована капуста холодним способом на зиму
Рецепт швидкого приготування маринованої капусту з буряком
Маринована капуста на зиму гарячим способом