Перевага маринованої капусти перед квашеною полягає в тому, що її дуже скоро можна їсти після приготування. Вже за 10-12 годин мариновану капусту можна вживати. Смак маринованої капусти також відрізняється, адже в процесі приготування використовується оцет. Маринована капуста на зиму гарячим способом за цим покроковим рецептом готужться не дуже двго: сам проценс займе лдо півтори години. Потім треба дати час озхолонути і вже через півдоби мариновану капусту можна їсти.
Маринована капуста на зиму гарячим способом: інгредієнти
Для приготування краще брати качани з білим листям. Тому що капуста пізнього дозрівання з товстим і зеленим листям може виявитися жорсткою.
Інгредієнти:
- капуста – 1,5 кг;
- морква – 2 шт .;
- олія – 1 склянка;
- оцет 9%- 0,5 склянки (можна використати яблучний оцет);
- вода – 2 склянки;
- цукор – 2 столові ложки;
- сіль – 1 столова ложка;
- духмяний перець горошком – 2-3 шт.;
- лавровий лист;
- зерна кмину – 10-15 шт.
Як приготувати мариновану капусту гарячим способом: покроковий рецепт
За цим рецептом на маринування капусти знадобиться півтори-дві години.
- Качан капусти треба помити і зняти верхні листя, яке може бути пошкоджено.
- Капусту слід тонко нашаткувати.
- Моркву миємо, чистимо і потім слід натерти на крупній тертці.
- У великій ємності складаємо нашатковану капусту, додаємо до неї натерту моркву і добре перемішуємо.
Готуємо маринад
- Виливаємо воду в каструлю і висипаємо туди цукор, сіль, спеції, олію, перемішати і довести до кипіння.
- Коли вода закипіла, треба виключити вогонь і одразу ж додати оцет і перемішати.
- Поки готується маринад, підготовлену капусту треба скласти в стерилізовані банки і добре утрамбувати.
- Тонкою дерев’яною паличкою треба зробити проколи в капусті, щоб потім повітря могло вільно підніматися.
- Після чого слід залити капусту маринадом і банки закрити кришками.
- Коли замаринована капуста охолоне до кімнатної температури, слід поставити її на зберігання в холодильник або в льох.
Смачного!
Маринована гарячим способом капуста виходить дуже смачна і хрумка. Її можна їсти в сирому вигляді, додавати як салат. Також мариновану капусту можна протушкувати і це буде смачний і корисний гарнір до м’яса.
Як приготувати хрін з буряком, медом підказує покроковий рецепт
Рецепти маринованої капусти
Маринована капуста холодним способом на зиму