ГоловнаСмачногоМаринована капуста на зиму гарячим способом

Маринована капуста на зиму гарячим способом

Перевага маринованої капусти перед квашеною полягає в тому, що її дуже скоро можна їсти після приготування. Вже за 10-12 годин мариновану капусту можна вживати. Смак маринованої капусти також відрізняється, адже в процесі приготування використовується оцет. Маринована капуста на зиму гарячим способом за цим покроковим рецептом готужться не дуже двго: сам проценс займе лдо півтори години. Потім треба дати час озхолонути і вже через півдоби мариновану капусту можна їсти.

Маринована капуста на зиму гарячим способом: інгредієнти

Для приготування краще брати качани з білим листям. Тому що капуста пізнього дозрівання з товстим і зеленим листям може виявитися жорсткою.

Інгредієнти:

  • капуста – 1,5 кг;
  • морква – 2 шт .;
  • олія – 1 склянка;
  • оцет 9%- 0,5 склянки (можна використати яблучний оцет);
  • вода – 2 склянки;
  • цукор – 2 столові ложки;
  • сіль – 1 столова ложка;
  • духмяний перець горошком – 2-3 шт.;
  • лавровий лист;
  • зерна кмину – 10-15 шт.

Як приготувати мариновану капусту гарячим способом: покроковий рецепт

За цим рецептом на маринування капусти знадобиться півтори-дві години.

  1. Качан капусти треба помити і зняти верхні листя, яке може бути пошкоджено.
  2. Капусту слід тонко нашаткувати.
  3. Моркву миємо, чистимо і потім слід натерти на крупній тертці.
  4. У великій ємності складаємо нашатковану капусту, додаємо до неї натерту моркву і добре перемішуємо.

Готуємо маринад

  1. Виливаємо воду в каструлю і висипаємо туди цукор, сіль, спеції, олію, перемішати і довести до кипіння.
  2. Коли вода закипіла, треба виключити вогонь і одразу ж додати оцет і перемішати.
  3. Поки готується маринад, підготовлену капусту треба скласти в стерилізовані банки і добре утрамбувати.
  4. Тонкою дерев’яною паличкою треба зробити проколи в капусті, щоб потім повітря могло вільно підніматися.
  5. Після чого слід залити капусту маринадом і банки закрити кришками.
  6. Коли замаринована капуста охолоне до кімнатної температури, слід поставити її на зберігання в холодильник або в льох.

Смачного!

Маринована гарячим способом капуста виходить дуже смачна і хрумка. Її можна їсти в сирому вигляді, додавати як салат. Також мариновану капусту можна протушкувати і це буде смачний і корисний гарнір до м’яса.

Як приготувати хрін з буряком, медом підказує покроковий рецепт

Рецепти маринованої капусти

Маринована капуста холодним способом на зиму

Рецепт маринованої капусти з буряком

Цвітна маринована капуста на зиму

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст