Є багато страв з синеньких, як в народі називають баклажани. Пропонуємо на зиму рецепт пекучої закуски з пікантним смаком – гострі баклажани Тещин язик. Цей рецепт сподобається всім, хто любить синенькі, а ще гострі страви
Які інгредієнти для закуски з баклажанів Тещин язик
Нижче наводимо кількість інгредієнтів для консервації та кількість продуктів для заправки. Вага наведена вже для очищених продуктів.
Інгредієнти
- баклажани – 1,25 кг
- солодкий перець – 250 г солодкого перцю (рекомендується брати перець червоного кольору, тоді закуска буде мати ще кращий вигляд);
- часник – 75 г;
- гострий перець – 1 шт.
Продукти для заправки
- оцет 9% – 50 мл;
- олія – 25 мл;
- цукор – 50 г;
- сіль до чайної ложки.
Зручніше консервувати синенькі за цим рецептом у півлітрові банки чи 750 мл.
Гострі баклажани Тещин язик на зиму, покроковий рецепт пекучої закуски
Нагадуємо, що кількість продуктів казано після миття та чистки. Банки слід простерилізувати зручним для вас способом.
- Баклажани треба порізати кружальцями 1 см товщиною.
- Викладаємо баклажани кільцями у велику миску, пересипаючи кожен шар сіллю (не пересоліть!).
- Після чого накриваємо кришкою чи тарілкою й зверху ставимо гніт. Зазвичай ми всі використовуємо для цього 3 літрову банку з водою й залишаємо так на пів години. Це ми робимо, щоб баклажани просолилися.
- Овочі – солодкий перець, гострий, часник, ріжемо на великі шматки й прокручуємо через м’ясорубку. Можна перебити в блендері, але все ж рекомендуємо дрібнити через м’ясорубку, тому що так консистенція заправки буде смачнішою, залишиться відчуття структури.
- В ці овочі, що подрібнили, додаємо цукор, оцет та олію та все перемішуємо й відставляємо – наша заправка готова.
- Коли вийшов час, баклажани треба перемішати, злити рідину.
- Тепер кільця баклажанів обсмажуємо на пательні до золотистої скоринки (ла не можна пересмажити).
- Підсмажені кружальця баклажанів складаємо на тарілку, щоб з них стекла зайва олія й поки баклажани ще не охололи, починаємо складати їх у стерилізовані банки.
- Чергуємо шари: перший шар баклажанів заливаємо невеликою кількістю заправки й трошки втрамбовуємо, але злегка! (можна для цього взяти «давилку» для картоплі, якщо вона влізе в банку, або, наприклад, іншим кінцем дерев’яної ложки). Ці шари баклажанів не повинні бути товсті, щоб маринад краще просочив кожне кружальце.
- На останній шар треба викласти побільше перцю, вибирайте саму гущину із заправки.
- Після чого закриваємо банку кришкою чи закручуємо ключем для консервації.
Закуска з гострих баклажанів «Тещин язик» готова. Банки залишаємо повністю охолонути й ставимо зберігатися в прохолодне місце – холодильник, балкон, підвал чи льох.
Баклажани на зиму як гриби, покроковий рецепт
Консервація баклажанів на зиму, рецепт в томатному соусі, негострі і гострі баклажани