ГоловнаСмачногоСалат з баклажанів та квасолі: закрутка на зиму

Салат з баклажанів та квасолі: закрутка на зиму

Рецепт приготування салату з баклажанів та квасолі досить простий, але результат вам сподобається. Цей салат чудово підходить як закрутка на зиму для підгарніровки до основної страви чи як окрема закуска.

Інгредієнти для приготування салату з баклажанів та квасолі

Як вже зрозуміло з назви, зірка страви – квасоля та баклажан. З приводу продуктів до страви, слід зауважити, що подана кількість цукру робить салат солодкуватим. Тому, хто не любить такі смаки, слід зменшити кількість цукру. А часник можна сміливо закладати, в салаті не буде різкого присмаку чи запаху.Салат смачний, тому готуємо багато

Інгредієнти

  • баклажани – 2,5 кг;
  • помідори – 1,5 кг;
  • солодкий (болгарський) перець – 0,5 кг;
  • морква – 0,5 кг;
  • часник -150-200 г;
  • біла квасоля – 500 г;
  • олія (без запаху) – 400 мл;
  • оцет 9%-й – 100 мл;
  • цукор – 200 г (можна менше, щоб вам було до смаку);
  • сіль – 2 столові ложки.

Салат з баклажанів та квасолі: покроковий рецепт приготування

Цей салат краще закручувати в баночки 0,5 л або 0,7 л, заздалегідь простерилізувавши їх зручним для вас способом. Коли заплануєте робити салат за цим рецептом, ввечері квасолю залийте холодною водою та залишіть її на ніч. А зранку починайте готувати салат з баклажанів та квасолі

Готуємо

  1. Замочену квасолю зливаємо залишки води й відварюємо, але важливо не переварити, щоб квасоля не втратила форму.
  2. Всі овочі слід помити, почистити.
  3. Моркву потерти на крупну тертку або для корейської моркковки.
  4. Баклажани та солодкий перець треба нарізати кубиками (баклажане не треба вимочувати в солоній води, по-перше, в салаті не відчувається, по-друге, зараз майже немає баклажанів з гірчинкою).
  5. Для зручності помідори розрізаємо навпіл чи на декілька частин залежить від їх розміру та разом з часником перемелюємо через м’ясорубку (або блендер).
  6. Перекладаємо в каструлю з товстим дном й ставимо на вогонь.
  7. Відразу в каструлю додаємо сіль, цукор, оцет, олію доводим до закипання й кип’ятимо 3-5 хвилин, помішуючи, щоб продукти рівномірно розійшлися.
  8. Потім туди ж добавляємо моркву, знову доводимо до кипіння.
  9. Наступним кроком після закипання додаємо солодкий перець, даємо закипіти, помішуємо дерев’яною ложкою..
  10. Після чого викладаємо баклажани, знову даємо закипіти й потім на середньому вогні варимо протягом 30 хвилин, регулярно помішуючи.
  11. І наостанок додаємо відварену квасолю, і після закипання варимо ще до 20 хвилин.
  12. Виключаємо вогонь, гарячий салат розкладаємо по стерилізованим банкам й закриваємо кришками або закатуємо ключем для консервації. Банки перевертаємо на кришки, накриваємо рушником до повного охолодження.

Такий салат з баклажанів та квасолі зберігається 3-4 місяці. Ставити його треба в прохолодне місце: в льох, погреб, на балкон або в холодильник.

Баклажани на зиму як гриби, покроковий рецепт

Консервація баклажанів на зиму, рецепт в томатному соусі, негострі і гострі баклажани

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст