Рецепт приготування салату з баклажанів та квасолі досить простий, але результат вам сподобається. Цей салат чудово підходить як закрутка на зиму для підгарніровки до основної страви чи як окрема закуска.
Інгредієнти для приготування салату з баклажанів та квасолі
Як вже зрозуміло з назви, зірка страви – квасоля та баклажан. З приводу продуктів до страви, слід зауважити, що подана кількість цукру робить салат солодкуватим. Тому, хто не любить такі смаки, слід зменшити кількість цукру. А часник можна сміливо закладати, в салаті не буде різкого присмаку чи запаху.Салат смачний, тому готуємо багато
Інгредієнти
- баклажани – 2,5 кг;
- помідори – 1,5 кг;
- солодкий (болгарський) перець – 0,5 кг;
- морква – 0,5 кг;
- часник -150-200 г;
- біла квасоля – 500 г;
- олія (без запаху) – 400 мл;
- оцет 9%-й – 100 мл;
- цукор – 200 г (можна менше, щоб вам було до смаку);
- сіль – 2 столові ложки.
Салат з баклажанів та квасолі: покроковий рецепт приготування
Цей салат краще закручувати в баночки 0,5 л або 0,7 л, заздалегідь простерилізувавши їх зручним для вас способом. Коли заплануєте робити салат за цим рецептом, ввечері квасолю залийте холодною водою та залишіть її на ніч. А зранку починайте готувати салат з баклажанів та квасолі
Готуємо
- Замочену квасолю зливаємо залишки води й відварюємо, але важливо не переварити, щоб квасоля не втратила форму.
- Всі овочі слід помити, почистити.
- Моркву потерти на крупну тертку або для корейської моркковки.
- Баклажани та солодкий перець треба нарізати кубиками (баклажане не треба вимочувати в солоній води, по-перше, в салаті не відчувається, по-друге, зараз майже немає баклажанів з гірчинкою).
- Для зручності помідори розрізаємо навпіл чи на декілька частин залежить від їх розміру та разом з часником перемелюємо через м’ясорубку (або блендер).
- Перекладаємо в каструлю з товстим дном й ставимо на вогонь.
- Відразу в каструлю додаємо сіль, цукор, оцет, олію доводим до закипання й кип’ятимо 3-5 хвилин, помішуючи, щоб продукти рівномірно розійшлися.
- Потім туди ж добавляємо моркву, знову доводимо до кипіння.
- Наступним кроком після закипання додаємо солодкий перець, даємо закипіти, помішуємо дерев’яною ложкою..
- Після чого викладаємо баклажани, знову даємо закипіти й потім на середньому вогні варимо протягом 30 хвилин, регулярно помішуючи.
- І наостанок додаємо відварену квасолю, і після закипання варимо ще до 20 хвилин.
- Виключаємо вогонь, гарячий салат розкладаємо по стерилізованим банкам й закриваємо кришками або закатуємо ключем для консервації. Банки перевертаємо на кришки, накриваємо рушником до повного охолодження.
Такий салат з баклажанів та квасолі зберігається 3-4 місяці. Ставити його треба в прохолодне місце: в льох, погреб, на балкон або в холодильник.
Баклажани на зиму як гриби, покроковий рецепт
Консервація баклажанів на зиму, рецепт в томатному соусі, негострі і гострі баклажани