В жовтні велика частина городини зібрана і щось споживається, а щось закладено на зимове зберігання. Тому вже трохи менше продуктів для консервування, приготування варення, але є ще чимало робот по зимовим заготовкам. Місячний календар консервації на жовтень 2022 підкаже, коли і які заготовки на зиму краще робити в кожен день жовтня. Коли робити квашення та соління капусти, овочів та фруктів у сприятливі для цього дні за місячним календарем.
Заготовки на зиму, консервації за місячний календарем на жовтень 2022 з 1 по 15 жовтня
В жовтні буде чимало днів для квашення капусти, соління огірків, та днів, коли краще мочити яблука – робимо різні зимові заготовки.
1 жовтня
- консервування;
- заморожування;
- соління, квашення капусти;
- сушіння;
- заготівля соків та вина;
- збір плодів лікарських рослин.
2, 3, та 4 жовтня
- консервування;
- соління, квашення капусти;
- сушіння;
- заготівля соків та вина;
- збір коренів лікарських рослин.
5 і 6 жовтня
- збирання насіння лікарських рослин.
7 і 8 жовтня
- збір листя лікарських рослин
10 жовтня
- заготовки соків, вина;
- збирання плодів лікарських рослин.
11 і 12 жовтня
- консервування;
- заморожування;
- соління, квашення капусти;
- збір коренів лікарських трав.
13, 14 і 15 жовтня
- консервування;
- заморожування;
- соління, квашення капусти;
- заготівля соків та вина;
- збір квіток та насіння лікарських рослин.
Місячний календар консервації жовтень 2022, заготовки на зиму, квашення та соління з 16 по 31 жовтня
Роблячи заготовки за місячним календарем, враховуючи місячні фази, знаки зодіаку, важливо дотримуватися пропорцій, які дають рецепти, щоб зимові заготовки вийшли смачними та гарно зберігалися
16 і 17 жовтня
- консервування;
- соління, квашення капусти;
- сушіння;
- заготовка соків та вина.
18, 19 і 20 жовтня
- консервування;
- соління, квашення капусти;
- збір плодів лікарських рослин.
21 і 22 жовтня
- консервування;
- соління, квашення капусти;
- збір плодів лікарських рослин.
23 жовтня
- збирання квіток та насіння лікарських рослин.
27 жовтня
- консервування;
- соління, квашення капусти;
- заготівки соків та вина.
28 і 29 жовтня
- консервування;
- заморожування;
- соління, квашення капусти;
- сушіння;
- заготовки соків та вина;
- збір плодів лікарських рослин.
30 і 31 жовтня
- консервування;
- соління, квашення капусти;
- сушіння;
- заготівля соків та вина;
- збір коренів лікарських рослин.
Страви на зиму: рецепти заготовок – маринування, квашення, консервація
Маринований часник на зиму дольками з цибулинням, покроковий рецепт
Рецепт квашених огірків на зиму в банках
Мочені яблука рецепт з медом і капустою у відрі і в банці на зиму
Квашені яблука рецепт з медом та базиліком та рецепт з гірчицею
Рецепт квашеної капусти з гарбузом і травами, з яблуками та кмином