ГоловнаАрхівМісячний календар консервації жовтень 2022, заготовки на зиму, квашення та соління

Місячний календар консервації жовтень 2022, заготовки на зиму, квашення та соління

В жовтні велика частина городини зібрана і щось споживається, а щось закладено на зимове зберігання. Тому вже трохи менше продуктів для консервування, приготування варення, але є ще чимало робот по зимовим заготовкам. Місячний календар консервації на жовтень 2022 підкаже, коли і які заготовки на зиму краще робити в кожен день жовтня. Коли робити квашення та соління капусти, овочів та фруктів у сприятливі для цього дні за місячним календарем.

Заготовки на зиму, консервації за місячний календарем на жовтень 2022 з 1 по 15 жовтня

Заготовки на зиму, консервації за місячний календарем на жовтень 2022 з 1 по 15 жовтня

В жовтні буде чимало днів для квашення капусти, соління огірків, та днів, коли краще мочити яблука – робимо різні зимові заготовки.

1 жовтня

  • консервування;
  • заморожування;
  • соління, квашення капусти;
  • сушіння;
  • заготівля соків та вина;
  • збір плодів лікарських рослин.

2, 3, та 4 жовтня

  • консервування;
  • соління, квашення капусти;
  • сушіння;
  • заготівля соків та вина;
  • збір коренів лікарських рослин.

5 і 6 жовтня

  • збирання насіння лікарських рослин.

7 і 8 жовтня

  • збір листя лікарських рослин

10 жовтня

  • заготовки соків, вина;
  • збирання плодів лікарських рослин.

11 і 12 жовтня

  • консервування;
  • заморожування;
  • соління, квашення капусти;
  • збір коренів лікарських трав.

13, 14 і 15 жовтня

  • консервування;
  • заморожування;
  • соління, квашення капусти;
  • заготівля соків та вина;
  • збір квіток та насіння лікарських рослин.

Місячний календар консервації жовтень 2022, заготовки на зиму, квашення та соління з 16 по 31 жовтня

Місячний календар консервації жовтень 2022, заготовки на зиму, квашення та соління з 16 по 31 жовтня

Роблячи заготовки за місячним календарем, враховуючи місячні фази, знаки зодіаку, важливо дотримуватися пропорцій, які дають рецепти, щоб зимові заготовки вийшли смачними та гарно зберігалися

16 і 17 жовтня

  • консервування;
  • соління, квашення капусти;
  • сушіння;
  • заготовка соків та вина.

18, 19 і 20 жовтня

  • консервування;
  • соління, квашення капусти;
  • збір плодів лікарських рослин.

21 і 22 жовтня

  • консервування;
  • соління, квашення капусти;
  • збір плодів лікарських рослин.

23 жовтня

  • збирання квіток та насіння лікарських рослин.

27 жовтня

  • консервування;
  • соління, квашення капусти;
  • заготівки соків та вина.

28 і 29 жовтня

  • консервування;
  • заморожування;
  • соління, квашення капусти;
  • сушіння;
  • заготовки соків та вина;
  • збір плодів лікарських рослин.

30 і 31 жовтня

  • консервування;
  • соління, квашення капусти;
  • сушіння;
  • заготівля соків та вина;
  • збір коренів лікарських рослин.

Страви на зиму: рецепти заготовок – маринування, квашення, консервація

Маринований часник на зиму дольками з цибулинням, покроковий рецепт

Рецепт квашених огірків на зиму в банках

Мочені яблука рецепт з медом і капустою у відрі і в банці на зиму

Квашені яблука рецепт з медом та базиліком та рецепт з гірчицею

Рецепт квашеної капусти з гарбузом і травами, з яблуками та кмином

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст