ГоловнаАрхівКоли квасити капусту в січні 2023 за місячним календарем: точна дата для...

Точна дата, коли краще квасити капусту в січні 2023 року за місячним календарем, дозволить мати смачні квашеності. А роз’яснення, в чому різниця між квашенням, солінням та маринуванням,  допоможуть обирати саме ті рецепти з капусти, смак яких вам більше до вподоби.

Коли квасити капусту в січні 2023 за місячним календарем

Місячний календар називає дати січня, які найбільше підходять для квашення та соління. Варто саме в ці дні заквашувати, щоб страва вийшла смачна

Сприятливі дні для квашення капусти січень 2023

  • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 18, 19, 28, 29, 30 січня 2023 року

Фахівці радять виймати готову квашену капусту в день того ж знаку зодіаку, коли й заквашували. В цьому допоможе місячний календар місячних фаз на січень 2023

Коли квасити капусту в січні 2023: в чому різниця між квашенням, солінням та мочінням?

Ми часто стикаємося з рецептами, де пишеться: квасимо, солимо, маринуємо, замочуємо яблука. Всі вони мають на увазі заготівлю продуктів на зберігання за допомогою кислоти.

Маринування продуктів передбачає використання кислот «ззовні», наприклад, оцту, лимонної, винної кислоти.

Квашення — це природний процес бродіння. Під час бродіння продукту, наприклад, капусти, виробляється молочна кислота, яка і виступає консервантом.

Соління — використання солі, як консерванту, що не дає розвиватися колоніям «поганих» мікроорганізмів.

У маринуванні ж, як і в квашенні, кислота відіграє роль консерванту — елемента, який пригнічує розвиток хвороботворних бактерій. Тільки в квашенні це молочна кислота, а в маринуванні — оцтова.

Маринувати можна практично все. Наприклад, огірки і гриби можна і солити, і маринувати. З точки зору смакових якостей кожен вибирає свій варіант. Існує думка, що квасити продукти краще, ніж солити, тому що оцет робить смак готового продукту більш «пласким» і різким. Бродіння ж розкриває смак і аромат продукту, робить його більш багатим.

По суті справи ці два способи зберігання нічим не відрізняється в хімічному відношенні від мочіння. Просто справа в предметі заготовки. Капусту ми квасимо, а яблука – готуємо мочінням. Те ж саме відноситься до мочених ягід, наприклад, журавлини тощо

Тож, знаючи в чому різниця між квашенням, солінням та маринуванням, ви можете вибирати ті рецепти, які більше підходять.

Рецепти квашення капусти

Капуста пелюстка з буряком, рецепт квашеної капусти на зиму

Квашена капуста на 3-літрову банку: покроковий рецепт квашення

Рецепт швидкої закваски капусти

Квашення капусти буде вдалим, якщо вибрати правильний сорт і качан капусти

 

Ви не можете копіювати текст