Для квашення капусти слід обирати дні, коли Місяць знаходиться у зростаючій фазі. Місячний календар підказує сприятливі дні, коли квасити капусту у квітні 2021 року. Для квашення капусти можна вибирати будь-які рецепти і у кожної господині є своє секрети приготування. Запропоновані рецепти, як квасити капусту, можуть сподобатися, принаймні, можна спробувати нові варіанти, щоб заквасити капусту новим способом
Коли квасити капусту у квітні 2021: сприятливі дні для квашення капусти
Завантажити календар квашення капусти на квітень 2021
Як вже зазначалося, квасити капусту слід на зростаючий Місяць. Тоді ця смачна і корисна закуска буде мати гарний смак і збереже свої поживні і цінні речовини.
Коли квасити капусту у квітні 2021: 13, 15, 20, 21, 22, 26, 28, 29, 30 квітня.
Помилки, які виникають під час квашення капусти
Часто господині стикаються з тим, що капуста виходить не смачна. Це може бути через помилки. Які були допущенні під час приготування.
Помилки у приготуванні квашеної капусти
- Неякісний качан капусти. Якісні інгредієнти – запорука отримати смачну страву. Фахівці рекомендують на квашення вибирати білий і щільний качан капусти, щоб він був цілий (не порепаний, без гниття, не в’ялий).
- Мало солі. В середньому для квашення на 3 кг пошаткованої капусти слід додавати 60 грамів солі. Проте з сіллю треба діяти обережно, тому що через її надлишок, капуста буде гірчити.
- Капуста гірчить. Гіркота може з’явитися, а точніше – посилитися, якщо для квашення вибрано качан, який гірчив ще у свіжому вигляді. Не слід брати таку капусту.
- Мало соку при жмаканні. Якщо вибрані сорти капусти і моркви після шаткування і жмакання не дали достатньо соку, тоді і квашена капуста вийде несмачною, сухою і не буде хрумтіти.
- Низька температура при бродінні. Важливо, щоб під час квашення була достатньо тепло, адже квашення – це процес бродіння, які потребує достатньо високих температур. Температура повітря у приміщенні, де стоїть ємність з капустою на закваску. повинна бути не нижче +18 ℃, а краще – вище.
- Погано стерилізовані банки. Якщо ємність, в якій будемо квасити капусту, не достатньо чиста, наша страва може просто скиснути. Стерилізувати банки можна різними способами.
Рецепти квашення капусти
Цікавий рецепт квашеної капусти, щоб вона була хрумка
Квашена капуста з гарбузом і солодким перцем
Рецепт квашеної капусти з гарбузом і травами та з яблуками і кмином