ГоловнаСмачногоЯгідний кисіль з полуниці, смородини, малини чи вишні

Ягідний кисіль з полуниці, смородини, малини чи вишні

Дієтологи рекомендують вживати сезонні продукти, адже саме в цей період фрукти, ягоди й овочі мають найбільшу концентрацію поживних речовин і дуже смачні. Тому рецепт, як приготувати ягідний кисіль з полуниці, смородини, малини чи вишні по мірі їх дозрівання, тобто з сезонних продуктів, буде в пригоді влітку. А крім цього, запропонуємо вам рецепт кисілю від відомого українського кухаря Євгена Клопотенко

Як приготувати ягідний кисіль з полуниці, смородини, малини чи вишні

Цей густий, насичений, ягідний кисіль, приготовлений з сезонних продуктів, матиме чудовий смак і ніжний аромат.

Які продукти знадобляться для приготування кисілю з ягід

  • вода – 2 літри;
  •  ягоди – 1 склянка;
  •  цукор – 1 склянка;
  • картопляний або кукурудзяний крохмаль – 2 столові ложки.

Рецепт приготування ягідного кисілю

Ягоди перебираємо, миємо і перетираємо. Якщо це вишні, кісточки треба видалити.

Перед приготуванням треба в холодній кип’яченій воді розчинити крохмаль (2 столові ложки).

  1. Воду (2 літри) доводимо до кипіння і потім всипаємо туди склянку цукру, перемішуючи.
  2. В гарячий сироп вливаємо попередньо розчинених крохмаль і перемішуємо, щоб все рівномірно розчинилося.
  3. Потім в сироп додаємо перетерті ягоди полуниці, смородини чи іншої ягоди та добре перемішуємо.
  4. Цю ягідну суміш слід довести до кипіння і потім зняти з вогню.
  5. Гарячий кисіль охолоджуємо. За бажанням можна додати декілька листочків м’яти для підсилення аромату свіжості.

Ягідний кисіль добре смакує охолодженим. Але любителі, можуть пити його й теплим.

Рецепт ягідного кислю від Євгена Клопотенка

Популярний український кухар Євген Клопотенко пропонує свій варіант рецепту кисілю зі свіжих або заморожених ягід. В цьому рецепті є певні відмінності, але результат – смачний і корисний напій.

Інгредієнти

  • ягоди на ваш вибір 400 г (свіжі або можна варити із заморожених);
  • вода питна – 2,5-3 л;
  • цукор – 10 столових ложок;
  • крохмаль кукурудзяний – 5 столових ложок.

Приготування ягідного кисілю

  1. Беремо велику каструлю і виливаємо туди воду, додаємо цукор за рецептом. Помішаємо, щоб цукор повністю розчинився.
  2. Ставим на вогонь і додаємо 400 г підготовлених ягід (попередньо перебрали та помили) і варимо приблизно 7-10 хвилин. За цей час ягоди віддадуть свій смак і аромат сиропу.
  3. Кукурудзяний крохмаль – 5 столових ложок треба розчинити в склянці води,
  4. Потім тоненькою цівкою цей розчинений крохмаль треба влити у ягідний сироп, ретельно помішуючи, щоб уникнути грудочок. За бажанням перед цим ягоди можна вийняти шумовкою, але можна й залишити.
  5. Після вливання крохмалю кисіль треба варити ще декілька хвилин, щоб він загустів.

Подавати до столу охолодженим.

Смачного!

Цікавий рецепт полуничного варення з пелюстками троянди

Рецепт варення з ревеню з апельсинами

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст