ГоловнаСмачногоКомпот з вишень на зиму 2 рецепти на 3 літрову банку: як...

Компот з вишень на зиму 2 рецепти на 3 літрову банку: як закатати вишневий компот без варки

До вашої уваги пропонується увазі 2 рецепти компоту з вишень на 3 літрову банку без варки: один покроковий рецепт з цікавими інгредієнтами, а другий рецепт – вишневий компот в сиропі. Обидва рецепти дуже легкі й швидкі у приготуванні

Компот з вишень на зиму на 3 літрову банку: покроковий рецепт з цікавими інгредієнтами

Коригувати насиченість (на скільки концентрований) компоту можна кількістю закладеної вишні. Середньої концентрації компот буде, якщо покласти в 3 літрову банку 1/3 вишні. Але можна й половину банки заповнити вишнею.

На приготування цього компоту з вишнею знадобиться близько пів години.

Насправді додавання до компотів базиліка і м’яти не секрет, а просто цікава нотка у яскравому ансамблі вишневого аромату. Я, до речі, завжди кладу ягід не дуже багато. Люблю саме так.

Інгредієнти на 3 літрову банку

  • вишня – близько кілограму (залежить від бажаної насиченості компоту);
  • цукор 300 гр;
  • лимонна кислота – 0,5 чайної ложки;
  • цікаві інгредієнти: базилік 2-3 листочки, меліса (м’ята) – 2-3 листочки.

Покроковий рецепт приготування вишневого компоту з цікавими інгредієнтами

Перед початком приготування слід провести невелику підготовчу роботу: простерилізувати банки та кришки, й помити вишні та листочки інгредієнтів.

  1. В стерилізовану 3 літрову банку на дно складаємо вишню (1/3 банки чи половину). (Зараз можна ставити чайник, щоб закипіла вода, поки ми складаємо всі інгредієнти в банку).
  2. Потім до вишні додаємо декілька листочків м’яти (меліси) й базиліку. Якщо хочете отримати більш насичений аромат, закладаєте по 3 листочки, якщо більш легкий – буде достатньо по одному листочку.
  3. Зверху в банку висипаємо 300 гр цукру, кладемо 0,5 чайної ложки лимонної кислоти.
  4. Заливаємо банки з вишнею окропом. Щоб банка не тріснула, поставте в середину ложку й по ній «спускайте» воду в середину. Можна скористатися довгою дерев’яною ложкою.
  5. Після чого банки закриваємо стерилізованими кришками й закатуємо ключем.
  6. Далі банку кладемо на бік на м’яку поверхню, можна скласти рушник в декілька разів й на нього покласти банку.
  7. Після заливання окропу в нас на дні залишився цукор, тому ми банку покатаємо на боку й весь цукор розчиниться.

Банку перевертаємо, накриваємо теплим пледом й залишаємо охолоджуватися.

Другий рецепт вишневого компоту з сиропом на 3 літрову банку

На приготування цього компоту з вишні знадобиться близько 35-40 хвилин.

Готувати його швидко та просто. На дві 3-літрові банки ви витратите 30-40 хвилин часу.

Інгредієнти на 3 л банку

  • вишня – 1/3 банки
  • цукор –300 г
  • вода – близько 2 літрів.

Покроковий рецепт підказує, як готувати компот з вишень на зиму

Для компоту беремо тільки цілі й не зіпсовані вишні.

  1. Перебрані вишні треба добре промити під прохолодною водою.
  2. В стерилізовану банку закладаємо вишні близько 1/3 від об’єму 3 літрової банки.
  3. Кип’ятимо воду й заливаємо вишню окропом, накриваємо кришкою й залишаємо так на 10 хвилин.
  4. Після чого зливаємо воду в каструлю, ставимо на вогонь висипаємо цукор, перемішуємо і доводимо до кипіння.
  5. На середньому вогні кип’ятимо сироп 2-3 хвилини (спробуйте на смак, й за потреби додаєте ще трошки цукру). Порада: сироп повинен бути трошки пересолодженим, надмірний цукор «розійдеться в компоті з вишнею.
  6. Готовим сиропом заливаємо банку з вишнями до самого верху, закатуємо стерилізованими кришками, перевертаємо й утеплюємо.

Під ковдрою компот повинен повністю охолонути (приблизно доба-дві).

Смачного!

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст