До вашої уваги пропонується увазі 2 рецепти компоту з вишень на 3 літрову банку без варки: один покроковий рецепт з цікавими інгредієнтами, а другий рецепт – вишневий компот в сиропі. Обидва рецепти дуже легкі й швидкі у приготуванні
Компот з вишень на зиму на 3 літрову банку: покроковий рецепт з цікавими інгредієнтами
Коригувати насиченість (на скільки концентрований) компоту можна кількістю закладеної вишні. Середньої концентрації компот буде, якщо покласти в 3 літрову банку 1/3 вишні. Але можна й половину банки заповнити вишнею.
На приготування цього компоту з вишнею знадобиться близько пів години.
Насправді додавання до компотів базиліка і м’яти не секрет, а просто цікава нотка у яскравому ансамблі вишневого аромату. Я, до речі, завжди кладу ягід не дуже багато. Люблю саме так.
Інгредієнти на 3 літрову банку
- вишня – близько кілограму (залежить від бажаної насиченості компоту);
- цукор 300 гр;
- лимонна кислота – 0,5 чайної ложки;
- цікаві інгредієнти: базилік 2-3 листочки, меліса (м’ята) – 2-3 листочки.
Покроковий рецепт приготування вишневого компоту з цікавими інгредієнтами
Перед початком приготування слід провести невелику підготовчу роботу: простерилізувати банки та кришки, й помити вишні та листочки інгредієнтів.
- В стерилізовану 3 літрову банку на дно складаємо вишню (1/3 банки чи половину). (Зараз можна ставити чайник, щоб закипіла вода, поки ми складаємо всі інгредієнти в банку).
- Потім до вишні додаємо декілька листочків м’яти (меліси) й базиліку. Якщо хочете отримати більш насичений аромат, закладаєте по 3 листочки, якщо більш легкий – буде достатньо по одному листочку.
- Зверху в банку висипаємо 300 гр цукру, кладемо 0,5 чайної ложки лимонної кислоти.
- Заливаємо банки з вишнею окропом. Щоб банка не тріснула, поставте в середину ложку й по ній «спускайте» воду в середину. Можна скористатися довгою дерев’яною ложкою.
- Після чого банки закриваємо стерилізованими кришками й закатуємо ключем.
- Далі банку кладемо на бік на м’яку поверхню, можна скласти рушник в декілька разів й на нього покласти банку.
- Після заливання окропу в нас на дні залишився цукор, тому ми банку покатаємо на боку й весь цукор розчиниться.
Банку перевертаємо, накриваємо теплим пледом й залишаємо охолоджуватися.
Другий рецепт вишневого компоту з сиропом на 3 літрову банку
На приготування цього компоту з вишні знадобиться близько 35-40 хвилин.
Готувати його швидко та просто. На дві 3-літрові банки ви витратите 30-40 хвилин часу.
Інгредієнти на 3 л банку
- вишня – 1/3 банки
- цукор –300 г
- вода – близько 2 літрів.
Покроковий рецепт підказує, як готувати компот з вишень на зиму
Для компоту беремо тільки цілі й не зіпсовані вишні.
- Перебрані вишні треба добре промити під прохолодною водою.
- В стерилізовану банку закладаємо вишні близько 1/3 від об’єму 3 літрової банки.
- Кип’ятимо воду й заливаємо вишню окропом, накриваємо кришкою й залишаємо так на 10 хвилин.
- Після чого зливаємо воду в каструлю, ставимо на вогонь висипаємо цукор, перемішуємо і доводимо до кипіння.
- На середньому вогні кип’ятимо сироп 2-3 хвилини (спробуйте на смак, й за потреби додаєте ще трошки цукру). Порада: сироп повинен бути трошки пересолодженим, надмірний цукор «розійдеться в компоті з вишнею.
- Готовим сиропом заливаємо банку з вишнями до самого верху, закатуємо стерилізованими кришками, перевертаємо й утеплюємо.
Під ковдрою компот повинен повністю охолонути (приблизно доба-дві).