Цей десерт смакує і дорослим, і дітям. Шоколадний мус, який легко готувати за покроковим рейептом, чудово підійде до святкування Дня Святого Валентина й до інших свят. Також, їм можна поласувати всією родиною, коли захочеться смачного і легкого десерту.

Шоколадний мус: інгредієнти

  • вершкове масло – 65 гр;
  • шоколад – 150 гр;
  • жовтки – 2 шт.;
  • яєчні білки – 5 шт.;
  • цукор – 35 гр;
  • збиті вершки – 50 гр;
  • полуниця, малина чи розтоплений шоколад – за бажанням для прикрашання.

Шоколадний мус: покроковий рецепт приготування

  1. На водяній бані потрібно розтопити масло і шоколад. Перемішуємо до однорідної консистенції.
  2. Додаємо жовтки і ще раз перемішуємо.
  3. З цукром збиваємо білки до появи піни, потім змішуємо їх з розтопленим шоколадом і маслом.
  4. Вливаємо вершки і добре перемішуємо.
  5. Готовий мус викладаємо у ємність (склянки, креманки, чашки) і ставимо у холодильник на 2 години.

Перед подачею можна обережно перекласти мус на тарілку і прикрасити ягодами або шоколадом. Можна подавати у красивих склянках чи інших ємностях, які Вам подобаються.

Смачного!