Яблука – неймовірне джерело корисних речовин. Тому яблучний квас і втамує спрагу, і наситить організм вітамінами. А це, у свою чергу, стане профілактикою застуд і покращить стан ШКТ. Покроковий рецепт корисного напою допоможе швидко приготувати яблучний квас

Яблучний квас: інгредієнти для приготування корисного напою

Для приготування цього по-справжньому народного напою, знадобляться прості продукти. Якщо немає сушених яблук, їх можна замінити: очистити свіжі яблука, а шкірку підсушити у духовці, щоб на виході отримати необхідну за рецептом кількість.

Інгредієнти для приготування яблучного квасу:

  • сушені яблука (підсушені шкірки яблук) – 6 склянок;
  • вода – 3 л;
  • дріжджі – 20 г;
  • цукор – 300 г.

Яблучний квас: покроковий рецепт приготування корисного напою з яблук

Для приготування яблучного квасу слід використовувати емальований посуд.

  1. Кип’ятимо воду і заливаємо кропом 6 склянок сушки.
  2. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою, вимикаємо вогонь і настоюємо 3 години.
  3. Через три години проціджуємо настій і додаємо до нього цукор і добре перемішуємо.
  4. Після цього додаємо дріжджі і ще раз перемішуємо.
  5. Даємо квасу повністю охолонути і чекаємо, коли з1явиться пінка.
  6. Після цього квас готовий, розливаємо його у ємності (пляшки, скляні глечики) і зберігаємо у прохолодному місці.

Наш яблучний квас готовий і його можна пити прохолодним, а можна трошки нагріти і він більше розкриє яблучний аромат.

Смачного!