ГоловнаСмачногоРецепт Паски, яку легко приготувати, 2 рецепти глазурі на паску

Рецепт Паски, яку легко приготувати, 2 рецепти глазурі на паску

Традиційно на Великдень готується спеціальна випічка – Паски. До вашої уваги простий покроковий рецепт паски, яку зможуть приготувати навіть ті, хто ніколи не працював з дріжджовим тістом. А ще надаємо 2 рецепти білкової глазурі на паску. Тож готуйте паски на Великдень за цим та іншими рецептами

Інгредієнти на паску, що випікаємо на Великдень

Нагадаємо, що продукти повинні мати кімнатну температуру. Тому яйця, молоко, сметану, масло заздалегідь вийміть з холодильника

Продукти на випікання паски

  • борошно – 1 – 1,2 кг;
  • дріжджі – 70 грамів;
  • молоко – 400 мл;
  • яйця – 6 шт.;
  • вершкове масло – 150 грамів;
  • цукор – 200 грамів;
  • родзинки і цукати – 300 грамів
  • ванільний цукор 1 пакетик;
  • сіль – 0,5 чайної ложки;
  • сметана – 50 грамів;
  • олія – 20 мл.

На глазур знадобиться:

  • білки – 3 яєць;
  • цукор – 180 гр
  • ванільний цукор – 1 пакет.

Надаємо 2 рецепти приготування білкової глазурі.

Покроковий рецепт випікання паски

Важливо: на глазур білки повинні бути охолодженими. Перед приготуванням, перевірте, щоб вистачало ємностей для випікання.

  1. У велику ємність треба вилити молоко й туди покришити сухі дріжджі, столову ложку цукру, а потім ще дві столові ложки борошна. Все це ретельно перемішуємо за допомогою вінчика, щоб утворилася однорідна маса без грудочок.
  2. Отриману опару треба накрити харчовою плівкою чи рушником та поставити у тепле місце (але не гаряче!), щоб опара збільшилася вдвічі.
  3. Тим часом готуємо тісто: в іншу велику ємність треба розбити всі 6 яєць, додати цукор й знову перемішуємо вінчиком.
  4. Коли опара підійшла (збільшилася в 2 рази) додаємо її в ємність з яйцями. Далі туди треба вилити молоко, додати сметану, висипаємо сіль та ванільний цукор і додаємо просіяне борошно, перемішуємо.
  5. В тісто викладаємо м’яке вершкове масло, потім треба висипати цукати та родзинка й добре замішати тісто.
  6. Готове тісто накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на одну-півтори години.
  7. Після чого викладаємо тісто й випікаємо паски при температурі 180 градусів близько 30-35 хвилин.

Поки паска випікається готуємо глазур, але вже перед готовністю пасок, тому що глазур швидко застигає.

Рецепт глазурі на паску з яєць і цукру: виливаємо в миску білки, додаємо цукор та ванільний цукор (за бажанням) і добре збиваємо до утворення однорідної маси

Рецепт глазурі на паску з білка та цукрової пудри: треба взяти 1 білок, 200-2230 грамів цукрової пудри та 2 чайні ложки лимонного соку. Білок виливаємо в миску та збиваємо, потім додаємо третю частину цукрової пудри та 2 чайні ложки лимонного соку. Всю масу треба ретельно розмішати, щоб розчинилася цукрова пудра. Коли вона розчинилася, поступово вводимо решту пудри і вимішуємо поки наша маса не стане однорідною. Готову паски «головою» вмащуємо в глазур чи наносимо пензлем. Але робити це слід швидко, поки глазур на паску не затверділа.

Глазур можна присипати їстівним присипками або викласти шматочки цукатів, шматочки насіння чи залишити просто білою.

Смачного!

Рецепти паски з різними інгредієнтами

Паска з гарбуза

Оригінальний рецепт паски-краффін

Паска з беконом і сиром або «Неаполітанська паска»

Рецепт паски з сиром і шоколадом на Великдень

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст