ГоловнаСмачногоПаска з гарбуза: рецепт приготування паски на Великдень

Паска з гарбуза: рецепт приготування паски на Великдень

Великдень – велике свято для всіх віруючих християн, яке прийнято відзначати за певними правилами і традиціями. Одна з них – приготування паски, рецепт якої має кожна господиня. Пропонуємо рецепт приготування паски на Великдень, який має свою цікавинку у вигляді оригінальної складової з м’якоті гарбуза і ця паска з гарбуза може стати окрасою вашого святкового столу.

Рецепт приготування паски з гарбуза на Великдень потребує такі інгредієнти

Як вже зазначалося, у кожної господині є своє, перевірені часом рецепти. Проте інколи хочеться спробувати щось нове і цікаве. Даний рецепт особливо буде в пригоді тим господиням, у кого залишилися на зберіганні гарбузи – адже це зірка даної страви.

Інгредієнти

  • молоко 500 мл;
  • гарбуз (м’якоть) – 300 г;
  • масло вершкове – 200 г;
  • яйця – 3 шт. (за бажанням їх можна і не використовувати);
  • цукор – 200 г;
  • дріжджі – 50 г пресованих дріжджів або 10-15 г сухих (пропорції на упаковці);
  • борошно – 1,5 кг;
  • сіль за смаком
  • 1/4 ч. л. ваніліну або пакетик ванільного цукру

Паска з гарбуза: рецепт приготування паски на Великдень

Спочатку підготуємо гарбуз: треба помити, видалити шкірку та насіння. До приготування молоко, яйця і масло треба заздалегідь вийняти з холодильника, щоб вони прогрілися до кімнатної температури. Починаємо готувати паску

  1. М’якоть гарбуза треба нарізати дрібними шматочками, потім посипаємо цукром.
  2. Даємо час, щоб гарбуз пустив сік, а потім слід відварити його на маленькому вогні до готовності.
  3. Готову гарбузову масу треба протерти через дрібне сито.
  4. В невеликій кількості теплого молока розводимо дріжджі.
  5. Потім в гарбузову масу додаємо молоко (тепле), сіль, перець, ванільний цукор і розведені у молоці дріжджі – і все добре вимішуємо.
  6. Починаємо вимішувати тісто на паску, для цього поступово додаючи борошно і «переминаючи» тісто.
  7. Готове тісто накриваємо рушником і залишаємо відстоятися в теплому місці годину.
  8. Форми для випікання змащуємо зсередини маслом чи олією і заповнюємо тістом до половин чи трошки більше і знову залишаємо тісто. Даємо йому «підійти» – щоб воно заповнило повністю форму для випікання.
  9. Паску з гарбуза виставляється випікатися в духовку при температури +180℃ … +200℃.

Готовність паски перевіряємо дерев’яною паличкою або зубочисткою – якщо при проштриканні не залишається слідів тіста, наша паска на Великдень готова!

Паску можна прикрасити зверху глазур’ю або спеціальною харчовою присипкою. Або ж можна присипати чищеним гарбузовим насінням.

Рецепти паски

Оригінальний рецепт паски-краффін

Паска з беконом і сиром або «Неаполітанська паска»

Рецепт паски з сиром і шоколадом на Великдень

 

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст