Краффін – це вид тіста, як гібрид з листкового і тіста, як для маффіна. Основою такої паски-краффін є дріжджове здобне тісто. Тобто краффін випікається з тіста, яке добре розшаровується, змащене м’яким вершковим маслом. Рецепт неймовірно смачної паски-краффін можна приготувати вдома, чим порадувати всіх домашніх. Завдяки такій смачній пасочці, Великдень пройде по-справжньому святково.

Рецепт неймовірно смачної паски-краффін, інгредієнти

  • борошно – 350 г;
  • дріжджі сухі – 6 г;
  • молоко – 110 мл;
  • сік апельсиновий (в оригінальному рецепті взято сік маракуї) – 30 мл;
  • цукор – 80 г;
  • сіль – 1/2 ч. ложки;
  • яйце – 1 штука + 2 жовтки;
  • масло вершкове – 40 г (розтоплене).

Для приготування листкового тіста потрібно:

  • масло вершкове – 120 г;
  • мускатний горіх – 1 ч. ложка (мелений);
  • журавлина в’ялена, родзинки, цукати (на вибір) – 100-150 г;
  • мигдальні пелюстки – 50 г або будь-які подрібнені горіхи.

Як ароматизатор для паски у цьому рецепті можна використати цедру апельсина, лимона або ваніль.

Рецепт неймовірно смачної паски-краффін, яка стане прикрасою на Великдень: приготування

Рецепт неймовірно смачної паски-краффін, яка стане прикрасою на Великдень
Паска-краффін смачна окраса на Великодень
  1. Потрібно нагріти молоко до +38ºC і додати 1 чайну ложку цукру і дріжджів. Все потрібно ретельно перемішати і залишити на 5-10 хвилин (повинна з’явитися «шапочка»).
  2. Яйця потрібно збити виделкою або вінчиком з цукром.
  3. Борошно просіюємо, додаємо до неї сіль, потім вводимо дріжджі.
  4. У суміш вводимо збиті яйця, апельсиновий сік і вимішуємо. Потім додаємо розтоплене вершкове масло.
  5. Отримане тісто викласти на стіл і добре та ретельно вимішати (до 10 хвилин). Тобто вимішувати треба до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук. Борошно більше не додаємо.
  6. Миску чи іншу ємність змазуємо маслом, перекладаємо туди тісто і даємо йому 50-70 хвилин, щоб воно піднялось. Час залежить від дріжджів.
  7. Після того, як тісто підійшло, його треба розділити на стільки частин, скільки буде випікатися пасок.
  8. Із цих шматків тіста потрібно сформувати кулі і дати їм «відпочити» ще приблизно 10 хвилин.
  9. Підсипаємо трохи борошна. Кожну кульку розкатуємо, чим тонше, тим краще.
  10. Тонкі листи тіста потрібно змастити розтопленим вершковим маслом, присипаємо мускатними горіхами.
  11. Потім на ці листи тіста потрібно викласти начинку – горіхи, цукати, родзинки.
  12. Після чого завертаємо тісто у вигляді рулету.
  13. Розрізаємо рулет, але не до кінця.
  14. З отриманих рулетів, скручуємо паску.
  15. Потім перекладаємо їх у форму, і даємо постояти ще одну годину, щоб тісто піднялося.
  16. Виставляємо духовку на  +200ºC.
  17. Через 10 хвилин після початку випікання, потрібно накрити паски зверху фольгою і зменшуємо духовку до +180ºC.
  18. Випікаємо до готовності, на це потрібно ще близько 35 хвилин.
  19. Паски обережно дістаємо і даємо їм добре охолонути.

Можна прикрасити глазур’ю, але краще просто посипати цукровою пудрою.

З Великоднем!