Краффін – це вид тіста, як гібрид з листкового і тіста, як для маффіна. Основою такої паски-краффін є дріжджове здобне тісто. Тобто краффін випікається з тіста, яке добре розшаровується, змащене м’яким вершковим маслом. Рецепт неймовірно смачної паски-краффін можна приготувати вдома, чим порадувати всіх домашніх. Завдяки такій смачній пасочці, Великдень пройде по-справжньому святково.
Рецепт неймовірно смачної паски-краффін, інгредієнти
- борошно – 350 г;
- дріжджі сухі – 6 г;
- молоко – 110 мл;
- сік апельсиновий (в оригінальному рецепті взято сік маракуї) – 30 мл;
- цукор – 80 г;
- сіль – 1/2 ч. ложки;
- яйце – 1 штука + 2 жовтки;
- масло вершкове – 40 г (розтоплене).
Для приготування листкового тіста потрібно:
- масло вершкове – 120 г;
- мускатний горіх – 1 ч. ложка (мелений);
- журавлина в’ялена, родзинки, цукати (на вибір) – 100-150 г;
- мигдальні пелюстки – 50 г або будь-які подрібнені горіхи.
Як ароматизатор для паски у цьому рецепті можна використати цедру апельсина, лимона або ваніль.
Рецепт неймовірно смачної паски-краффін, яка стане прикрасою на Великдень: приготування
- Потрібно нагріти молоко до +38ºC і додати 1 чайну ложку цукру і дріжджів. Все потрібно ретельно перемішати і залишити на 5-10 хвилин (повинна з’явитися «шапочка»).
- Яйця потрібно збити виделкою або вінчиком з цукром.
- Борошно просіюємо, додаємо до неї сіль, потім вводимо дріжджі.
- У суміш вводимо збиті яйця, апельсиновий сік і вимішуємо. Потім додаємо розтоплене вершкове масло.
- Отримане тісто викласти на стіл і добре та ретельно вимішати (до 10 хвилин). Тобто вимішувати треба до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук. Борошно більше не додаємо.
- Миску чи іншу ємність змазуємо маслом, перекладаємо туди тісто і даємо йому 50-70 хвилин, щоб воно піднялось. Час залежить від дріжджів.
- Після того, як тісто підійшло, його треба розділити на стільки частин, скільки буде випікатися пасок.
- Із цих шматків тіста потрібно сформувати кулі і дати їм «відпочити» ще приблизно 10 хвилин.
- Підсипаємо трохи борошна. Кожну кульку розкатуємо, чим тонше, тим краще.
- Тонкі листи тіста, які будуть основою для паски на Великдень, потрібно змастити розтопленим вершковим маслом, присипаємо мускатними горіхами.
- Потім на ці листи тіста потрібно викласти начинку – горіхи, цукати, родзинки.
- Після чого завертаємо тісто у вигляді рулету.
- Розрізаємо рулет, але не до кінця.
- Далі рецепт неймовірно смачної паски вказує з отриманих рулетів, скрутити паску.
- Потім перекладаємо їх у форму, і даємо постояти ще одну годину, щоб тісто піднялося.
- Виставляємо духовку на +200ºC.
- Через 10 хвилин після початку випікання, потрібно накрити паски зверху фольгою і зменшуємо духовку до +180ºC.
- Випікаємо до готовності, на це потрібно ще близько 35 хвилин.
- Паски обережно дістаємо і даємо їм добре охолонути.
Можна прикрасити глазур’ю, але краще просто посипати цукровою пудрою.
Малюнок-підказка, робить покроковий рецепт неймовірно смачної паски-краффін ще більш простим у приготуванні.