Класичне еспресо, американо, капучіно знають всі, тому нові рецепти заварної кави, можуть бути приємним додатком до затишного ранку. Щоб кава була смачніше, рекомендується молоти зерна безпосередньо перед заварюванням, щоб кава не втратила свого аромату.

Рецепт класичної чорної кави

Класична чорна кава, зварена у турці – самий простий та перевірений рецепт приготування цього напою. Цукор за смаком чи трішки вершків – і у кави з’являться нові смакові відтінки. Чорна кава без домішок – це всього 5 ккал. А вже з додаванням цукру чи вершків – від 90 до  120 ккал.

Кава з молоком

Для любителів кави з молоком може стати цікавим той факт, що молоко нейтралізує кофеїн, тому після смакування цього напою, може залишитися відчуття «недопрокинулась». До речі, якщо ви зміните звичне молоко при додаванні до вранішньої кави на обезжирене, є шанс, що через місяць ваги покажуть приємні значення.

Кава з вершковим маслом

Цей рецепт зацікавить тих, хто не любить гіркуватий присмак чорної кави. Заварений готовий напій потрібно змішати з 1 ч. ложкою натурального вершкового масла та взбити бленедром. Кава стане красивішою і з ніжною пінкою.

Кава з яєчним жовтком

В готовий гарячий кавовий напій необхідно додати сирий жовток, мед та добре взбити блендером. Можна приправити таку каву, щоб краще смакувало – какао чи корицею, куркумою чи невеликою кількістю паприки.

Кава з мигдальним молоком

Якщо у вас є непереносимість звичайного молока чи ви просто не любити коров’яче молоко, є можливість використовувати мигдалеве молоко. Його вільно можна придбати у супермакеті та смакувати каву з ніжним присмаком мигдалю.

Кава з м’ятою

Незвичайний смак, який прийде до душі любителям свіжості та м’ятного аромату. М’яту можна заварити окремо, а можна додати в уже заварену каву. Кава і м’ята сильно впливають на серце та судини, тому цей міксовий напій треба з обережністю вживати похилим людям та схильним до серцевих захворювань.

Кава з чорним перцем

Цей напій тонізує та надає бадьорості на весь день. Деяким може здатися, що це не сумісні смаки, але буде цікаво скуштувати таку каву. До готової кави на кінчику ножа додайте чорного меленого перцю – не буде відчуватися гострота, а посилиться смак і аромат самого напою.

Кава з ваніллю і корицею

Цей напій можна вважати як десерт – настільки смачно і незвичайно від смаку цієї кави. Скоріш за все, цей напій більше сподобається молодим дівчата за свій неординарний, ніжний смак. Для цього необхідно перемолоти корицю, гвоздику, ваніль і чорний перець, цю суміш додати за смаком до свіжезавареної кави.