Щоб додати смак нашим стравам, варто приготувати соус з вишні до м’яса. Цей вишневий соус можна зробити пекучим, а можна більш лагідним – за вашим смаком. Покроковий рецепт підкаже весь хід дій, а на приготування нам знадобиться всього близько години
Інгредієнти для приготування вишневого соусу до м’яса
Як зрозуміло з назви, основна зірка цього соусу – вишня. Для приготування треба брати не надто переспілі вишні але й не зелені, інакше соус не отримає свій насичений смак. Каструлю краще брати з товстим дном. Також, під час приготування соус потрібно постійно помішувати, тому краще взяти дерев’яну ложку з довгим руків’ям.
Соус з вишні до м’яса, інгредієнти
- вишні (вже без кісточок) – літрова банка;
- часник – 2 головки -100-150 г;
- сіль (кам’яна без ароматизаторів) – 1 столова ложка;
- цукор – 7 столових ложок;
- оцет – 1 столова ложка;
- чорний перець молотий -1 чайна ложка;
- червоний молотий перець – пів чайної ложки;
- приправа Каррі – 1 пачка;
- крохмаль картопляний – 2 столові ложки;
- трохи питної води (модна кип’ячену охолоджена), щоб розводити крохмаль.
З цієї кількості продуктів виходить приблизно 800 грамів вишневого соусу до м’яса
Соус з вишні до м’яса: покроковий рецепт приготування
Нагадаємо, що на приготування соусу потрібно близько години. На підготовку продуктів – з півгодини, залежить від того, як швидко и вмієте вибивати кісточки з вишні.
Покроковий рецепт подано з урахуванням, що продукти будуть перебиватися погружним блендером. Якщо у вас такого немає, можна подрібнити інгредієнти іншим зручним для вас способом, наприклад, часник тремо на тертці.
- На дно каструлі, в якій будемо варити вишневий соус, викладаємо часник, порізаний на декілька частин.
- Зверху висипаємо вишні без кісточок, додаємо столову ложку солі з верхом.
- Потім виливаємо туди столову ложку оцту.
- А далі – 7 столових ложок цукру, але вже без верху.
- Далі додаємо чайну ложку чорного перцю пів чайної ложки червоного перцю Зауважимо, що кількість перцю можна зменшити, щоб соус був не таким пекучим. Якщо вам не подобається надто гострі страви, можна червоний перець виключити з рецепту.
- Останній штрих – додаємо пачку «Каррі», все перемішуємо і перебиваємо погружним блендером.
- Каструлю з майбутнім соусом з вишні до м’яса ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
- Після закипання на повільному вогні варимо соус протягом 30 хвилин, регулярно помішуючи. Вишні киплять у відкритій каструлі без кришки.
- За декілька зхвилини до закінчення часу на варку, в мисочку викладаємо 2 столові ложки крохмалю, додаємо трохи холодної води, щоб розчинити крохмаль, Слідкуємо, щоб не було грудочок.
- Потім крохмальний розчин виливаємо у каструлю з вишневим соусом і варимо на повільному вогні протягом 10 хвилин постійно помішуючи.
- Через 10 хвилин після вливання крохмалю, знімаємо вишневий соус з вогню і розливаємо по стерилізованим банкам.
Наш соус з вишні до м’яса готовий!
http://www.youtube.com/watch?v=o2DRqJ1a0lA
Смачного!
Компот з вишень: простий рецепт заготовки на зиму (2 рецепти)