На зиму ми закриваємо огірки в маринаді. Але варіант засолки також треба використовувати. Рецепт соління огірків на зиму холодним способом – простий у виконанні. Можливо, вам сподобається рецепт, як засолити на зиму малосольні огірки.
Як засолити огірки на зиму холодним способом?
Цей рецепт соління огірків – простий і результат порадує вас своїм смаком. Перед початком соління, заздалегідь простерилізуйте банки. Огірки бажано замочити не декілька годин і потім промити під проточною водою.
Інгредієнти для холодного способу соління
Кількість продуктів дана з розрахунку на одну трилітрову банку
- огірки – скільки влізе в 3-літрову банку;
- листя та корінь хрону – 20 г (це приблизно один невеликий корінь та листок чи половина листа хрону);
- листочки смородини та вишні – по 5 шт. кожного;
- перець духмяний – 6 шт. (горошин);
- часник – 1 зубчик;
- кріп (парасоль) – 1 шт.
- горілка – 50 мл;
- сіль кам’яна – 75 г;
- води питна – близько півтора літрів.
Покроковий рецепт соління огірків на зиму холодним способом
- На дно банки кладемо парасольку кропу, корінь та листя кропу та вишні зі смородиною.
- Огірки щільно набиваємо в банку, пересипаючи спеціями.
- Заливаємо розсолом ( у воді розчиняємо сіль), додаємо горілку.
- Горілка надасть плодам щільності, зробить їх дуже хрусткими, а смак огірків – свіжим, насиченим.
Банки з огірками закриваємо капроновими кришками. Зберігати в прохолодному місці до двох місяців.
Рецепт підкаже, як можна засолити на зиму малосольні огірки
Малосольні огірки – улюблена огіркова страва. Можна спробувати і взимку побалувати ними себе та рідних.
Для малосольних огірків на зиму потрібно (на трилітрову банку):
- сіль крупна – 3 столові ложки;
- часник – 3-5 зубчиків;
- листок хрону;
- чорний перець горошок – 10 шт.;
- пучок кропу;
- лавровий лист – 2 шт.
Покрокова інструкція, як малосольні солити огірки
- В холодній воді треба розчинити сіль.
- На дно великої каструлі (чи баняка) кладуться спеції, далі щільно укладаються огірки і потім все це зверху заливається розсолом.
- Розсіл повинен покрити повністю наші огірочки, а зверху ставимо гніт (камінь або трилітрова банка з водою).
- За 2-3 дні засолені огірки перебираємо, залишаючи тільки цупкі, які складаємо в стерилізовану трилітрову банку.
- Розсіл з каструлі треба процідити і довести до кипіння.
- Після чого цим розсолом заливаємо банку з огірками і закатуємо ключем чи закриваємо кришками з різьбою.
- Перевертаємо на кришку і під теплою ковдрою даємо охолонути.
Зберігати засолені малосольні огірки треба так само, як і мариновані.
Смачного!
Рецепти соління огірків
Соління огірків на зиму: як вибрати, щоб мати хрумкі і смачні огірки