ГоловнаСмачногоРецепт соління огірків на зиму холодним способом і як засолити малосольні огірки?

Рецепт соління огірків на зиму холодним способом і як засолити малосольні огірки?

На зиму ми закриваємо огірки в маринаді. Але варіант засолки також треба використовувати. Рецепт соління огірків на зиму холодним способом – простий у виконанні. Можливо, вам сподобається рецепт, як засолити на зиму малосольні огірки.

Як засолити огірки на зиму холодним способом?Як засолити огірки на зиму холодним способом?

Цей рецепт соління огірків – простий і результат порадує вас своїм смаком. Перед початком соління, заздалегідь простерилізуйте банки. Огірки бажано замочити не декілька годин і потім промити під проточною водою.

Інгредієнти для холодного способу соління

Кількість продуктів дана з розрахунку на одну трилітрову банку

  • огірки – скільки влізе в 3-літрову банку;
  • листя та корінь хрону – 20 г (це приблизно один невеликий корінь та листок чи половина листа хрону);
  • листочки смородини та вишні – по 5 шт. кожного;
  • перець духмяний – 6 шт. (горошин);
  • часник – 1 зубчик;
  • кріп (парасоль) – 1 шт.
  • горілка – 50 мл;
  • сіль кам’яна – 75 г;
  • води питна – близько півтора літрів.

Покроковий рецепт соління огірків на зиму холодним способом

  1. На дно банки кладемо парасольку кропу, корінь та листя кропу та вишні зі смородиною.
  2. Огірки щільно набиваємо в банку, пересипаючи спеціями.
  3. Заливаємо розсолом ( у воді розчиняємо сіль), додаємо горілку.
  4. Горілка надасть плодам щільності, зробить їх дуже хрусткими, а смак огірків – свіжим, насиченим.

Банки з огірками закриваємо капроновими кришками. Зберігати в прохолодному місці до двох місяців.

Рецепт підкаже, як можна засолити на зиму малосольні огіркиРецепт підкаже, як можна засолити на зиму малосольні огірки

Малосольні огірки – улюблена огіркова страва. Можна спробувати і взимку побалувати ними себе та рідних.

Для малосольних огірків на зиму потрібно (на трилітрову банку):

  • сіль крупна – 3 столові ложки;
  • часник – 3-5 зубчиків;
  • листок хрону;
  • чорний перець горошок – 10 шт.;
  • пучок кропу;
  • лавровий лист – 2 шт.

Покрокова інструкція, як малосольні солити огірки

  1. В холодній воді треба розчинити сіль.
  2. На дно великої каструлі (чи баняка) кладуться спеції, далі щільно укладаються огірки і потім все це зверху заливається розсолом.
  3. Розсіл повинен покрити повністю наші огірочки, а зверху ставимо гніт (камінь або трилітрова банка з водою).
  4. За 2-3 дні засолені огірки перебираємо, залишаючи тільки цупкі, які складаємо в стерилізовану трилітрову банку.
  5. Розсіл з каструлі треба процідити і довести до кипіння.
  6. Після чого цим розсолом заливаємо банку з огірками і закатуємо ключем чи закриваємо кришками з різьбою.
  7. Перевертаємо на кришку і під теплою ковдрою даємо охолонути.

Зберігати засолені малосольні огірки треба так само, як і мариновані.

Смачного!

Рецепти соління огірків

Соління огірків на зиму: як вибрати, щоб мати хрумкі і смачні огірки

Рецепт соління огірків на зиму в банках, щоб вони хрумтіли

Чим квашення відрізняється від мочіння та соління?

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст