Покроковий рецепт цікавих зимових заготовок з буряку, допоможе зберегти цей корисний і смачний овоч для зимового столу. Завдяки квасолі, консервований буряк може виступати і як гарнір до основних страв.
Консервований буряк з квасолею, покроковий рецепт
Чудова закуска з буряка та квасолі може вживатися й просто так, а можна її брати як основу для заправки борщу.
Інгредієнти
- буряк – 2 кг;
- морква – 2 кг;
- помідори – 2 кг;
- цибуля – 2 кг;
- біла квасоля – 4 склянки;
- цукор – 1 склянка;
- сіль – 0,5 склянки;
- рослинна олія – 1 склянка;
- оцет 9% – 150 мл.
Консервований буряк з квасолею, покроковий рецепт приготування
- Квасолю потрібно на ніч залити водою, а потім варити до напівготовності.
- Буряк і моркву потрібно почистити і натерти на крупній тертці.
- Помідори і цибулю нарізаємо кубиками.
- Усі овочу складаємо у глибоку каструлю, додаємо цукор, сіль і рослинну олію.
- Суміш тушкуємо на повільному вогні протягом 2 години, періодично помішуючи.
- За 10 хвилин до закінчення приготування потрібно влити оцет і ретельно перемішати.
- Готовий салат з буряку і квасолі перекладаємо у стерилізовані банки і закатуємо ключем.
Маринований гарбуз може стати чудовим гарніром, тому рецепт може стати в пригоді