Буряк – розповсюджений овоч на теренах України, з якого можна готувати багато цікавих і смачних страв. Салат з буряком, апельсином і сиром фета має ніжний і пікантний смак. А цитро сово-медова заправка додасть нового звучання зивчному всім буряку.
Салат з буряком, апельсином і сиром фета: інгредієнти
- апельсин – 1 шт.;
- червона цибулина – половинка;
- великий варений буряк – 1 шт.;
- сир фета – 50 г;
- волоські горіх чищені – 1 жменя;
- кілька гілочок петрушки (можна замінити на кілька листочків рукколи);
- свіжий апельсиновий сік – 30 мл;
- терта апельсинова цедра – 1/2 чайної ложки;
- рисовий або яблучний оцет – 2 столові ложки;
- мед – 1 столова ложка;
- оливкова або виноградна олія – 3 столові ложки;
- сіль за смаком;
- мелений чорний перець – за смаком.
Салат з буряком, апельсином і сиром фета: приготування
- Апельсин і петрушку помити і обсушити.
- Потім апельсин чистимо від шкірки і видаляємо білі прожилки.
- М’якоть апельсину ріжемо на кубики середнього розміру (десь 3 кубики на 1 часточку).
- Червону цибулю нарізаємо тоненькими смужками, а буряк і фету – кубиками, розміром, як апельсинові.
- Дрібнимо волоські горіхи ножем і ріжемо петрушку (рукколу можна порвати руками, а можна залишити цілими листочками).
Готуємо заправку до салату
Змішаємо апельсиновий сік, потерту апельсинову цедру, оцет, мед, олію, сіль і перець
Як подати салат з буряком, апельсином і фетою
Викладаємо у наш салатник буряк, зверху кладемо кубики апельсину, фету і смужки цибулі.
Посипаємо салат подрібненими горіхами і петрушкою і поливаємо підготовленою заправкою.
Замість петрушки, можна додати листочки рукколи або іншого салату.