Буряк завжди присутній на нашому столі – чи як окрема страва, чи як компонент іншої. Пропонуємо цікавий, але простий рецепт буряку, який можна готувати цілий рік. Маринований буряк швидкого приготування всього за добу готується без термічної обробки і стерилізації.
Маринований буряк швидкого приготування буде готовий всього за добу: інгредієнти
Для приготування цього маринованого буряку знадобляться наступні інгредієнти:
- буряк 500 г;
- оцет 50-70 мл;
- сіль 1/2 ст.л .;
- гірчиця 1 ч.л .;
- вода 250-300 мл;
- мед 1 ч.л. (Або 2 ч.л. цукру).
За бажанням, можна додати свежезмелений коріандр і чебрець, гвоздику, чорний перець і навіть корицю – але в невеликій кількості.
Маринований буряк швидкого приготування буде готовий всього за добу: приготування
- Буряк очистити, натерти тонкими стрічками – можна використовувати овочерізку, яку іноді називають – корейської теркою.
- Приготувати маринад: змішати оцет з гірчицею, сіллю і медом – з сіллю обережно, якщо використовується звичайна готова гірчиця.
- Полити нарізку маринадом, змішати, залишить в теплі на 1 годину. Потім потрібно перемістити в холодильник, де інгредієнти остаточно змішаються і зіллються в одному неймовірно смачному ароматі.
Можете перевірити і через годину – страва готова. Повністю ж розкриє смак, просочиться маринадом буряк на наступний день, через 10-12 годин – саме час подавати його. Як закуску, гарнір, на бутерброді – це просто смачно.