Гарний урожай городини дає можливість робити різні заготовки на зиму. Маринований буряк швидкого приготування всього за добу робиться без термічної обробки і стерилізації.

Маринований буряк швидкого приготування буде готовий всього за добу: інгредієнти

Для приготування цього маринованого буряку знадобляться наступні інгредієнти:

  • буряк 500 г;
  • оцет 50-70 мл;
  • сіль 1/2 ст.л .;
  • гірчиця 1 ч.л .;
  • вода 250-300 мл;
  • мед 1 ч.л. (Або 2 ч.л. цукру).

За бажанням, можна додати свежезмелений коріандр і чебрець, гвоздику, чорний перець і навіть корицю – але в невеликій кількості.

Маринований буряк швидкого приготування буде готовий всього за добу

Маринований буряк швидкого приготування буде готовий всього за добу: приготування

  1. Буряк очистити, натерти тонкими стрічками – можна використовувати овочерізку, яку іноді називають – корейської теркою.
  2. Приготувати маринад: змішати оцет з гірчицею, сіллю і медом – з сіллю обережно, якщо використовується звичайна готова гірчиця.
  3. Полити нарізку маринадом, змішати, залишить в теплі на 1 годину. Потім потрібно перемістити в холодильник, де інгредієнти остаточно змішаються і зіллються в одному неймовірно смачному ароматі.

Можете перевірити і через годину – страва готова. Повністю ж розкриє смак, просочиться маринадом буряк на наступний день, через 10-12 годин – саме час подавати його. Як закуску, гарнір, на бутерброді – це просто смачно.

Смачного!