Напій з буряку і деякими іншими смачними інгредієнтами – це цілюща виворотка для здоров’я печінки. Народний рецепт цього напою допоможе позбутися таких симптомів, які бувають, коли печінка не здорова: гіркоти у роті, відчуття тяжкості в боці, легкої нудоти після їжі. Цей корисний напій можна робити в будь-яку пору року. Проте особливо корисно – взимку, коли відчувається нестача вітамінів. А цей напій має велику кількість і вітамінів, і мікроелементів й інших корисних речовин
Народний рецепт напою з буряку для здоров’я печінки: інгредієнти
- морква – 3 шт.;
- яблука – 2 шт.;
- буряк – 1 шт.;
- лимон – 1/2 шт.;
- імбир – невеликий шматочок з ніготь;
- вода (кип’ячена або інша питна) – 2 склянки;
- листочок зеленого салату або шпинату – 2 шт.
Як приготувати корисний напій з буряку для здоров’я печінки: приготування
- Всі овочі помити і почистити, потім порізати на шматочки.
- Подрібнити все у блендері.
- До отриманої концентрованої овочевої маси додати 2 склянки води в перемішати.
- Наш овочевий напій, який зробюить печінку здоровішою, готовий.
- Зберігати у холодильнику, вживати у прохолодному вигляді 1 склянку в день.
Чому цей напій вважається корисним?
Сирий буряк містить багато клітковини, корисної для кишківника.
Морква, багата флавоноїдами і вітаміном А, живить печінку.
Пектин, що міститься в яблуках, допомагає виводити токсини.
Імбир і лимон сприяють відмінній роботі шлунково-кишкового тракту, позбавляють від здуття живота і покращують обмін речовин.
Зелене листя салату забезпечують хороший кровообіг і зміцнюють імунітет.
Корисні посилання, які можуть стати в нагоді для оздоровлення печінки
Очищення печінки в домашніх умовах від токсинів і жиру за допомогою продуктів