Класичний рецепт аджики, як ми звикли бачити, складається з багатьох інгредієнтів і обов’язково повинні бути помідори. Пропонуємо спробувати приготувати цей соус за двома оригінальними рецептами. Нам здається, що така аджика вам сподобається. Можна спробувати рецепт аджики з перцем і варіант – аджика з хріном без варки. Соус за цими рецептами не потребує термічною обробки, що добре економить час і сили господині. При цьому він має неймовірну палітру смаків, які чудово підійдуть до м’ясних страв і до холодцю.
Рецепт аджики з перцем без варки
Для цього рецепту нам знадобиться перець тільки червоного кольору. Також бажано обирати так, щоб він був «м’ясистий». Слід зважати на даний момент. Отже
Інгредієнти для аджики з перцю без варки
- перець солодкий (болгарський) – 2,5 кг;
- перець стручковий – 6 шт .;
- часник – 230 г (вже очищеного);
- цукор – 250 г;
- сіль – 70 г;
- оцет – 120 мл.
Рецепт приготування аджики з перцю без варки
Приготування за цим рецептом дуже легке. Порада: коли будете обробляти гостри перець, краще надягнути тонкі гумові рукавички, щоб не уникнути потрапляння гострого соку у ранки і на слизову оболонку.
- Миємо перець і видаляємо з нього насіння.
- Беремо обидва види перцю і часник та пропускаємо їх через м’ясорубку.
- В отриману масу додаємо всі спеції і інгредієнти за списком і добре перемішуємо. Нагадаємо, що це рецепт аджики без варки, тому готову аджику одразу складаємо у стерилізовані банки і закручуємо кришками (слід брати банки з кришками, що закручуються).
Сира аджика чудово зберігається у холодильнику або у льоху чи погребі.
Порада на Ганку: ми іноді заморожуємо соуси, якщо місце для зберігання у холодильнику обмежене. Коли виникає потреба, розморожуємо соус при кімнатній температурі і потім вже відкриту банку зберігаємо у холодильнику.
Рецепт аджики з хріном без варки
Українці дуже люблять вживати хрін з холодцем. Особливо, якщо він гострий «аж сльозу пробиває». Тому багатьом може сподобатися і аджика з хріном. Що ж, збираємо продукти за списком і за покроковим рецептом готуємо гостру закуску – аджику з хріном. І що чудово – нам не треба нічого варити!
Інгредієнти:
- хрін (вже очищений) – 250 г;
- помідори – 2,3 кг;
- перець солодкий – 800 г;
- цукор – 1,5 склянки .;
- перець стручковий (гострий) – 4 шт .;
- сіль – 2 ст. л .;
- часник – 200 г.
- оцет – 220 мл.
Рецепт аджики з хріном без варки готуємо за покроковими рекомендаціями
Як і під час приготування аджики з перцю, у даному випадку рекомендуємо також скористатися тонкими гумовими рукавичками, щоб не поранити руки і не подразнювати слизову оболонку.
- Всі овочі миємо, чистимо, видаляємо з перцю насіння, а з помідорів – плодоніжку.
- Потім всі овочі: обидва види перцю, хрін і помідори перемелюємо на м’ясорубці.
- До отриманої маси додаємо продукти з нашого списку інгредієнтів і ретельно перемішуємо.
Аджика з хріном готова!
Сиру аджику з обох рецептів можна вживати практично одразу. Але краще все ж таки дати настоятися хоча б пару годин.
Щоб зручно було зберігати і вживати аджику протягом зими, краще використовувати банки невеликого об’єму (до 200 мл).