Гарбуз цінне джерело корисних речовин. Маринований гарбуз може стати чудовим гарніром для м’яса та риби. Цей рецепт допоможе легко і швидко приготувати цю страву.
Маринований гарбуз: інгредієнти
- гарбуз – 500 гр;
- яблучний оцет – 0, 5 склянки;
- цукор – 1 склянка;
- гвоздика – 5 шт.;
- кориця – 1 паличка;
- вода – 250 мл;
- імбир тертий – 1 чайна ложка.
Маринований гарбуз: приготування
- Гарбуз нарізати кубиками або соломкою
- Потім потрібно покласти у каструлю і залити водою, додайте цукор і оцет. Обережно перемішати.
- Залишаємо гарбуз у цьому соусі на 24 години (не більше).
- Всі прянощі (гвоздика, кориця та імбир) покласти у марлю і занурити у маринад (так потім легше витягати з маринаду).
- Ставимо каструлю на вогонь і після закипання варити 5-7 хвилин до прозорості шматочків гарбуза.
- Готовий гарбуз викладаємо у стерилізовані банки і заливаємо маринадом, в якому варили.
- Остудити і поставити на зберігання у прохолодне місце.