Головна Смачного Маринований гарбуз може стати чудовим гарніром

Маринований гарбуз може стати чудовим гарніром

Гарбуз цінне джерело корисних речовин. Маринований гарбуз може стати чудовим гарніром  для м’яса та риби. Цей рецепт допоможе легко і швидко приготувати цю страву.

Маринований гарбуз: інгредієнти

  • гарбуз – 500 гр;
  • яблучний оцет – 0, 5 склянки;
  • цукор – 1 склянка;
  • гвоздика – 5 шт.;
  • кориця – 1 паличка;
  • вода – 250 мл;
  • імбир тертий – 1 чайна ложка.

Маринований гарбуз: приготування

  1. Гарбуз нарізати кубиками або соломкою
  2. Потім потрібно покласти у каструлю і залити водою, додайте цукор і оцет. Обережно перемішати.
  3. Залишаємо гарбуз у цьому соусі на 24 години (не більше).
  4. Всі прянощі (гвоздика, кориця та імбир) покласти у марлю і занурити у маринад (так потім легше витягати з маринаду).
  5. Ставимо каструлю на вогонь і після закипання варити 5-7 хвилин до прозорості шматочків гарбуза.
  6. Готовий гарбуз викладаємо у стерилізовані банки і заливаємо маринадом, в якому варили.
  7. Остудити і поставити на зберігання у прохолодне місце.

Смачного!

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами