Гарбуз цінне джерело корисних речовин. Маринований гарбуз може стати чудовим гарніром  для м’яса та риби. Цей рецепт допоможе легко і швидко приготувати цю страву.

Маринований гарбуз: інгредієнти

  • гарбуз – 500 гр;
  • яблучний оцет – 0, 5 склянки;
  • цукор – 1 склянка;
  • гвоздика – 5 шт.;
  • кориця – 1 паличка;
  • вода – 250 мл;
  • імбир тертий – 1 чайна ложка.

Маринований гарбуз: приготування

  1. Гарбуз нарізати кубиками або соломкою
  2. Потім потрібно покласти у каструлю і залити водою, додайте цукор і оцет. Обережно перемішати.
  3. Залишаємо гарбуз у цьому соусі на 24 години (не більше).
  4. Всі прянощі (гвоздика, кориця та імбир) покласти у марлю і занурити у маринад (так потім легше витягати з маринаду).
  5. Ставимо каструлю на вогонь і після закипання варити 5-7 хвилин до прозорості шматочків гарбуза.
  6. Готовий гарбуз викладаємо у стерилізовані банки і заливаємо маринадом, в якому варили.
  7. Остудити і поставити на зберігання у прохолодне місце.

Смачного!