ГоловнаСмачногоАджика без варки рецепт з перцем і аджика з хріном

Аджика без варки рецепт з перцем і аджика з хріном

Класичний рецепт аджики, як ми звикли бачити, складається з багатьох інгредієнтів і обов’язково повинні бути помідори. Пропонуємо спробувати приготувати цей соус за двома оригінальними рецептами. Нам здається, що така аджика вам сподобається. Можна спробувати рецепт аджики з перцем і варіант – аджика з хріном без варки. Соус за цими рецептами не потребує термічною обробки, що добре економить час і сили господині. При цьому він має неймовірну палітру смаків, які чудово підійдуть до м’ясних страв і до холодцю.

Рецепт аджики з перцем без варки

Аджика у двох цікавих рецептах: аджика з перцю і аджика з хріном без варки
Аджика з перцем без помідорів готуємо швидко без варки

Для цього рецепту нам знадобиться перець тільки червоного кольору. Також бажано обирати так, щоб він був «м’ясистий». Слід зважати на даний момент. Отже

Інгредієнти для аджики з перцю без варки

  • перець солодкий (болгарський) – 2,5 кг;
  • перець стручковий – 6 шт .;
  • часник – 230 г (вже очищеного);
  • цукор – 250 г;
  • сіль – 70 г;
  • оцет – 120 мл.

Рецепт приготування аджики з перцю без варки

Приготування за цим рецептом дуже легке. Порада: коли будете обробляти гостри перець, краще надягнути тонкі гумові рукавички, щоб не уникнути потрапляння гострого соку у ранки і на слизову оболонку.

  1. Миємо перець і видаляємо з нього насіння.
  2. Беремо обидва види перцю і часник та пропускаємо їх через м’ясорубку.
  3. В отриману масу додаємо всі спеції і інгредієнти за списком і добре перемішуємо. Нагадаємо, що це рецепт аджики без варки, тому готову аджику одразу складаємо у стерилізовані банки і закручуємо кришками (слід брати банки з кришками, що закручуються).

Сира аджика чудово зберігається у холодильнику або у льоху чи погребі.

Порада на Ганку: ми іноді заморожуємо соуси, якщо місце для зберігання у холодильнику обмежене. Коли виникає потреба, розморожуємо соус при кімнатній температурі і потім вже відкриту банку зберігаємо у холодильнику.

Рецепт аджики з хріном без варки

Аджика у двох цікавих рецептах: аджика з перцю і аджика з хріном без варки
Аджика з хріном – пекуча насолода

Українці дуже люблять вживати хрін з холодцем. Особливо, якщо він гострий «аж сльозу пробиває». Тому багатьом може сподобатися і аджика з хріном. Що ж, збираємо продукти за списком і за покроковим рецептом готуємо гостру закуску – аджику з хріном. І що чудово – нам не треба нічого варити!

Інгредієнти:

  • хрін (вже очищений) – 250 г;
  • помідори – 2,3 кг;
  • перець солодкий – 800 г;
  • цукор – 1,5 склянки .;
  • перець стручковий (гострий) – 4 шт .;
  • сіль – 2 ст. л .;
  • часник – 200 г.
  • оцет – 220 мл.

Рецепт аджики з хріном без варки готуємо за покроковими рекомендаціями

Як і під час приготування аджики з перцю, у даному випадку рекомендуємо також скористатися тонкими гумовими рукавичками, щоб не поранити руки і не подразнювати слизову оболонку.

  1. Всі овочі миємо, чистимо, видаляємо з перцю насіння, а з помідорів – плодоніжку.
  2. Потім всі овочі: обидва види перцю, хрін і помідори перемелюємо на м’ясорубці.
  3. До отриманої маси додаємо продукти з нашого списку інгредієнтів і ретельно перемішуємо.

Аджика з хріном готова!

Сиру аджику з обох рецептів можна вживати практично одразу. Але краще все ж таки дати настоятися хоча б пару годин.

Щоб зручно було зберігати і вживати аджику протягом зими, краще використовувати банки невеликого об’єму (до 200 мл).

Смачного!

Господині на замітку: покрокові рецепти соусів

Рецепт аджики з кабачками

Соус з кропу на зиму

Готуємо гострий халапеньо у солодко-пряному маринаді

Гострий соус з червоним солодким перцем і перцем халапеньйо

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст