ГоловнаГосподиняМісячний календар квашення капусти листопад 2022 називає сприятливі дні

Місячний календар квашення капусти листопад 2022 називає сприятливі дні

Досвідчені господині, як і багато справ, звіряють з місячним календарем. Щоб квашена капуста вийшла смачна і не прокисла, краще квасити в сприятливі дні, які вказує місячний календар квашення капусти на листопад 2022 року. Деякі секрети квашення можуть стати в пригоді

Коли краще квасити капусту називає місячний календар квашення на листопад 2022

Квашена капуста – чудовий варіант як для тривалого зберігання, так і для вживання. Зазвичай на квашення потребується 3-4 дні. Заквашена капуста повинна постояти при температурі +22…+24 градуси. При квашенні в процесі бродіння утворюється газ, який слід випускати, проштрикуючи паличкою капусту до дна ємності. Коли капуста заквасилася, для зберігання її слід ставити в льох, холодильник, на балкон.

Коли квасити капусту за місячним календарем

  • 7, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 22, 27 листопада 2022 року

Секрети квашення капусти

Кожна господиня має свої рецепти страв, і не завжди з ними ділиться. Можливо, деякі нюанси квашення, допоможуть вам отримати новий, незвичайний смак страви.

  • Капуста не повинна бути підмороженою, інакше вийде м’якою.
  • Зріз качана повинен бути світлого кольору. Якщо темний, тоді краще замінити капусту.
  • Чим світліший колір капустяного листя, тим більше в них міститься цукру.
  • При квашення треба обережно бути з додаванням моркви, тому що надмірна кількість зробить капусту м’якою. В середньому на трилітрову банку треба додавати не більше однієї морквини.
  • На 1 кг капусти потрібно додавати приблизно 20 г кухонної солі.
  • Сіль потрібно брати звичайну, найкраще крупну – кам’яну. Ні в якому разі не можна додавати йодованої, тому що капуста вийде м’якою.
  • Сквашувати капусту рекомендується у скляній, пластиковій або емальованій ємності. Використовувати для сквашування залізний або алюмінієвий посуд не можна. Контакт капусти з металом призведе до погіршення її смаку.
  • Можна додати до капусти трохи кореня хрону — дубильні речовини з нього перейдуть у капусту і не дадуть розм’якнути.
  • Деякі господині додають в квашену капусту трошки  горілки (2-3 ложки), щоб вона мала хрумкий смак.

Які помилки бувають під час квашення капусти

Рецепти квашення капусти, за якими можна квасити капусту в листопаді 2022 й в інші сприятливі дні

Квашена капуста з гарбузом і солодким перцем

Рецепт, як квасити цілий качан капусти і як заквасити капусту по кавказькі

Як квасити капусту з медом

Рецепт квашеної капусти швидкої закваски

Квашена капуста хрумка за рецептом з секретним інгредієнтом

Рецепт квашеної капусти з яблуками, кмином і кропом

Квашена капуста на 3-літрову банку: покроковий рецепт квашення

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

error: Контент захищений авторським правом!