ГоловнаГосподиняСпеції для страв: куди і що додавати

Спеції для страв: куди і що додавати

На наших кухонних полицях зберігаються різні спеції та їх суміші. Але ми не завжди знаємо куди яку спецію краще додавати, часто додаючи лише духмяний перець і сіль.. Основні правила додавання спецій в залежності від продукту, допоможуть Вам зробити Ваші страви більш смачними і вишуканими

Спеції для м’яса, птиці і грилю

У м’ясо краще додавати

Червоний, чорний та запашний перець, гвоздика, майоран, тим’ян, кмин, куркума, цибуля, орегано.

Для птиці підходять

Тим’ян, майоран, розмарин, шалфей, чебрець, базилік.

Спеції для грилю

Червоний перець, духмяний перець, кардамон, тим’ян, майоран, мускатний горіх, кмин, імбир, перець чілі.

Що додавати до риби і підходить для дичини

Риба більше смакуватиме, якщо додати

Лавровий лист, білий перець, імбир, духмяний перець, цибуля, коріандр, перець чілі, гірчиця, укроп, тим’ян.

Для дичини підходять

Тим’ян, материнка звичайна, запашний перець, червоний перець, яливець.

Спеції для рагу

Червоний перець, імбир, куркума, коріандр, гірчиця, кардамон, кмин, чорний перець, запашний перець, мускатний горіх, гвоздика

Спеції для капусти, картоплі і маринадів

Капуста буде смачнішою з

Коріандр, фенхель, кмин, насіння чорної гірчиці

Що наситить смаком картоплю

Коріандр, куркума

Щоб маринади були смачними, слід додавати

Лавровий лист, яливець (ягоди можна додавати до маринаду при приготуванні м’яса дичини та риби), гілочки укропу

Спеції для випічки і до горячого молока

Випічка

Гвоздика, кориця, бадьян, імбир, кардамон, запашний перець, апельсинова цедра, аніс, кунжут, мак, ваніль.

Що додаємо до гарячого молока

Кориця, кардамон, шафран.

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст