На наших кухонних полицях зберігаються різні спеції т їх суміші. Але ми не завжди знаємо куди яку спецію краще додавати. Основні правила додавання спецій в залежності від продукту, допоможуть Вам зробити Ваші страви більш смачними і вишуканими

Спеції для м’яса

Червоний, чорний та запашний перець, гвоздика, майоран, тим’ян, кмин, куркума, цибуля, орегано.

Спеції для птиці

Тим’ян, майоран, розмарин, шалфей, чебрець, базилік.

Спеції для риби

Лавровий лист, білий перець, імбир, духмяний перець, цибуля, коріандр, перець чілі, гірчиця, укроп, тим’ян.

Спеції для грилю

Червоний перець, духмяний перець, кардамон, тим’ян, майоран, мускатний горіх, кмин, імбир, перець чілі.

Спеції для дичини

Тим’ян, материнка звичайна, запашний перець, червоний перець, яливець.

Спеції для рагу

Червоний перець, імбир, куркума, коріандр, гірчиця, кардамон, кмин, чорний перець, запашний перець, мускатний горіх, гвоздика

Спеції для капусти

Коріандр, фенхель, кмин, насіння чорної гірчиці

Спеції для картоплі

Коріандр, куркума

Спеції для маринадів

Лавровий лист, яливець (ягоди можна додавати до маринаду при приготуванні м’яса дичини та риби), гілочки укропу

Спеції для випічки

Гвоздика, кориця, бадьян, імбир, кардамон, запашний перець, апельсинова цедра, аніс, кунжут, мак, ваніль.

Спеції для гарячого молока

Кориця, кардамон, шафран.