ГоловнаГосподиняЯк заморозити кукурудзу на зиму в качанах і в зернах

Як заморозити кукурудзу на зиму в качанах і в зернах

Кукурудза, заморожена в домашніх умовах, використовується для приготування різноманітних страв: супів, салатів, запіканок тощо. Як заморозити кукурудзу на зиму в качанах і в зернах підкажуть рецепти і поради досвідчених господинь.

Як заморозити кукурудзу на зиму в качанахЯк вибрати кукурудзу для заморозки

Качани кукурудзи для заморозки на зиму краще брати цукрових сортів – вони більш соковиті і солодкі на смак. Кукурудза, яку планується заморозити на зиму, повинна бути спіла, але не перестигла.

Дізнатися, чи підходить кукурудза для заморозки досить просто:

  • кукурудзяні зернята на дотик повинні бути цупкими;
  • якщо натиснути з зерна повинно виділятися «молочко».

Ознаки, що кукурудза не підходить для заморозки:

  • тверді зерна означають, що кукурудза вже стара і не годиться для заморозки;
  • надто м’яке зерно кукурудзи блідо сірого відтінку також не підходять, тому що кукурудза ще недозріла.

Чи потрібно варити кукурудзу для заморозки

Все залежить від того, скільки часу буде зберігатися заморожена кукурудза:

  • якщо заморозити сиру кукурудзу, вона може зберігатися до півроку;
  • відварена заморожена кукурудза може зберігатися лише до двох тижнів.

Як заморозити кукурудзу на зиму в качанахЯк заморозити кукурудзу на зиму в качанах

Спочатку треба підготовити матеріла згідно порад вище – беремо тільки стиглі качани. Перевіряємо, щоб зерно було щільне, а не м’яке, на качанах не було ніяких ушкоджень. Оптимально, якщо качани кукурудзи будуть середнього розміру – так краще зберігати.

  • З качанів треба зняти листя і відрізати рильця, також видаляється верхня частина качана з пустими чи недозрілими зернятами.
  • Підготовлені качани кукурудзи миємо під проточною водою і обсушуємо рушником.
  • Далі качани бланшуємо в кип’ячій воді до двох хвилин.
  • Потім перекладаємо в друшляк, щоб остудити під проточною водою. Деякі фахівці радять для охолодження ненадовго опустити качани кукурудзи у воду з льодом.
  • Обсушуємо качани кукурудзи рушникам, але не одноразовим, щоб шматочки паперу не залишилися на зернах.
  • Сухі качани, цілими складаємо у пакет, випустивши все повітря. Ще один варіант – загорнути кожен качан в харчову плівку.
  • Після чого викладаємо качани в морозилку по одному і залишаємо так на 6 годин. Це важливо, щоб кожен качан заморозився окрема, так в майбутньому нам буде зручніше дозувати необхідну кількість продукту при розморожуванні.

кукурудза заморозка на зиму

  • Через 6 годин, можна скласти качани разом порційно, наприклад, по 3-4 штуки в один пакет і закладаємо в морозильну камеру для тривалого зберігання.

Кукурудза: як заморозити в зернах на зимуКукурудза: як заморозити в зернах на зиму

Для приготування різноманітних салатів, рагу, овочевих супів, зручно використовувати заморожену кукурудзу в зернах.

  • Свіжу стиглу кукурудзу, молочну, чистимо, зрізаючи листя, рильця і плодоніжку.
  • Бланшуємо качани близько 5 хвилин у киплячій воді у великій каструлі.
  • Охолоджуємо, як і в попередньому рецепті – під проточною водою чи у ємності з льдом.
  • Обсушуємо рушником чи серветкою з натуральної тканини (Не варто брати паперові рушники, щоб потім не довелося зчищати шматочки паперу).
  • Наступний етап: слід зрізати зерна з качана. Для цього на дошку (або в ємність) ставимо качан, тримаючи його вертикально чи під невеликим кутом просто зрізаємо зерна.

Заморозка кукурузного зерна

  • Готове кукурудзяне зерно розкладаємо в пакети в один шар і закладаємо на первинну заморозку на 2 години. Можна використовувати звичайні пакети чи зі спеціальними защіпками, головне, щоб максимально видавити повітря.
  • Через пару годин заморожене зерно кукурудзи складаємо для зберігання в контейнер або в пакет вже порціями, щоб було зручно розморожувати необхідну кількість продукту.
Щавель на зиму: консервований, заморожений, солоний, сушений

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст