ГоловнаСмачногоСолоний лосось по-скандинавськи  або гравлакс з буряком

Солоний лосось по-скандинавськи  або гравлакс з буряком

У країнах Скандинавії – Швеції, Норвегії Фінляндії, риба складає основу багатьох страв. Ми також можемо скористатися цікавими рецептами. Солоний лосось по-скандинавськи  або гравлакс з буряком – смачна рибна страва, яка підійде як для щоденного вживання, так і для святкового столу

Солоний лосось по-скандинавськи  або гравлакс з буряком: інгредієнти

Солоний лосось по-скандинавськи  або гравлакс з буряком
Смачна солона риба

Для приготування лососю по-скандинавські знадобляться:

  • форель (будь-яка жирна червона риба сімейства лососевих) – 300-350 г;
  • буряк (невеликий) – 1 шт.;
  • кріп сухий (або подрібнений свіжий)- 1 ст. ложка;
  • сіль – 1 ст. ложка;
  • цукор – 0,5 ст. ложки
  • перець чорний – 1 щіпка
  • горілка – 30 мл

Солоний лосось по-скандинавськи  або гравлакс з буряком: покроковий рецепт приготування

Готувати гравлакс досить просто, слідуючи покроковому рецепту.

  1. Спочатку треба підготувати рибу. Можна брати хвіст або філе, також можна залишити шкірку, а можна її зняти.
Солоний лосось по-скандинавськи або гравлакс з буряком
Підготуємо рибу до засолки

2. Розділяємо філе риби на 2 частини по хребту.

3. Буряк натерти на дрібній тертці, злегка присолити, щоб він пустив сік. Бажано брати солодкий буряк, так риба буде краще смакувати.

Солоний лосось по-скандинавськи  або гравлакс з буряком
Для гравлаксу краще брати солодкий на смак буряк

4. Змішати сіль, цукор, перець, кріп в мисці. Влити горілку.

5. Отриманою масою потрібно обмазати шматки риби.

6. Зверху покласти шар потертого буряку і придавати його щільніше до риби.

Солоний лосось по-скандинавськи  або гравлакс з буряком
Після нанесення суміші, накладаємо на рибу потертий буряк

7. Таким чином вчинити з обома шматками. Скласти їх разом бурякової масою всередину. Щільно обмотати складені шматки риби харчовою плівкою і відправити на засолювання в холодильник на добу або більше. Годин через 7-10 перевернути згорток на іншу сторону.

8. Дістати рибу, прибрати шар буряку.

Солоний лосось по-скандинавськи  або гравлакс з буряком
Щоб солону рибу було легше різати, можна попередньо її приморозити

Для зручності гравлакс краще приморозити в морозилці і потім перед подачею нарізати навскоси тонкими скибочками.

Смачного!

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст