ГоловнаСмачногоРецепт млинців «3 склянки» легко і швидко готувати

Рецепт млинців «3 склянки» легко і швидко готувати

Млинці – це головна страва на Масляну, але це чудова страва й в інші дні. Цікавий рецепт млинців «3 склянки», дозволить отримати тоненькі млинці, якщо чітко слідувати інструкції. Цей рецепт дуже легкий і його легка запам’ятати, завдяки однаковій кількості базових інгредієнтів.

Рецепт млинців «3 склянки» легко і швидко готувати Рецепт млинців «3 склянки»: інгредієнти

За даним рецептом можна взяти 3 склянки, або іншу ємність, наприклад, баночку, але це повинна бути єдина одиниця виміру на 3 продукти. Якщо хочеться, щоб млинці вийшли тоненькі, тоді треба брати продукти, які не будуть сильно піднімати тісто при випіканні.

Інгредієнти на млинці

  • молока – 1 склянка;
  • вода питна – 1 склянка;
  • борошно пшеничне вищого гатунку – 1 склянка;
  • яйця – 2-3 шт.;
  • цукор – 2 столові ложки;
  • олія – 1 столова ложка;
  • розпушувач для тіста – 0,5 чайної ложки (якщо хочете, щоб млинці були з дірочками) або
  • харчова сода – 1/4 чайної ложки;
  • дрібка солі.

За бажанням замість води можна взяти таку саму кількість вершків (1 склянка). Але слід зважати, що калорійність млинців зросте і вони будуть більш ситними.

Як приготувати тоненькі млинціі швидко готувати Рецепт приготування млинців «3 склянки»

Готуючи млинці хочеться, щоб вони вийшли гарними, а тим більше на Масляну, коли існує стільки прикмет.

Спочатку готуємо тісто на млинці

  1. У ємність розбиваємо яйця, додаємо сіль і цукор і збиваємо до легкої піни.
  2. Доливаємо молоко (не холодне! кімнатної температури) і розмішуємо.
  3. Потім додаємо розпушувач і просіяне через сито борошно і розмішуємо.
  4. Після цього доливаємо склянку питної води, можна взяти кип’ячену, і треба перемішати.
  5. Наприкінці у тісто додаємо олію і знову обережно перемішуємо.
  6. Щоб млинці вийшли гарними, треба дати тісту трохи постояти.

Як правильно смажити млинці: загальні рекомендації

  1. Готуючи млинці, треба слідкувати, щоб консистенція тіста була правильною. Після того як тісто постояло, його ще раз потрібно перевірити на густоту. Іноді буває, що воно стає густішим через набухання борошна. У такому випадку потрібно додати зовсім небагато рідини і розмішати. Тобто, якщо тісто густо наливається і млинець вийшов товстим, то потрібно ще влити води або молока.
  2. Сковорідка для смаження млинців повинна мати товсте дно або треба вибрати пательню для млинців з антипригарним покриттям.
  3. Для смаження млинців краще тримати окрему пательню, щоб її не мити. Тоді на ній залишається непомітна жирна плівка, яка не дасть млинцям приставати до її дну. Або ж – мити тільки гарячою водою і ганчіркою без застосування миючих засобів.
  4. Наливати тісто на сковороду потрібно стільки, щоб цієї кількості вистачало розмазати, або розтрясти його по всій поверхні. Якщо налити забагато тіста, млинці будуть затовсті.
  5. Визначити готовність млинця можна по краям, які змінюють колір і трошки ніби відстають від поверхні пательні.

Даний рецепт млинців «3 склянки» добрий ще тим, що завдяки рівній пропорції інгредієнтів, млинці будуть довго залишатися м’якими і ніжними. Звичайно, існує багато рецептів для випіканні млинчиків. Треба пам’ятати, якщо в рецепті буде більше молока, тоді такі млинці не будуть довго зберігатися такими ж смачними. Отже їх треба з’їдати одразу.

Смачного!

Масляний тиждень має свої давні традиції. В ці сім днів прийнято готувати млинці. Тому ідеї рецептів можуть знадобитися на Масляну, або ж просто для частування своєї родини.

Рецепт ніжних млинців з секретним інгредієнтом

Американські “млинці” – панкейки, чудове доповнення “млинцевого” тижня.

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст