Дуже багато людей люблять смачні, ніжні, ажурні млинці. Проте, хоча може бути великий досвід, проте під час випікання наші млинчики рвуться. Що ж робити, якщо млинці рвуться, як цьому зарадити? Прості поради досвідчених кулінарів допоможуть впоратися з цим.
Чому млинці рвуться, коли їх перевертаємо на пательні під час випікання
Перш, ніж ми будемо описувати ймовірні причини, що млинці будуть «комом», слід нагадати. Всі продукти для випічки повинні бути кімнатної температури. Тобто яйця, молоко чи інший інгредієнт для тіста, треба заздалегідь витягти з холодильника.
Основні причини рваних млинців:
- недотримання рецептури. Тобто береться кількість інгредієнтів не така, як дано в рецепті, за яким ви смажите;
- в тісті недостатньо яєць. Якщо ви почали випікати і ваш млинець порвався, додайте в тісто ще одне яйце чи два яйця;
- мало борошна. Ситуація подібна, як і з яйцем, якщо ви бачити, що на пательні млинець рветься, додайте борошна і добре перемішайте тісто. Тісто для випікання млинців не повинно бути надто рідким, але й не загустим;
- часом проблема з випіканням млинців стається через те, що в тісті замало жиру. Тоді у тісто необхідно додати трохи олії і все буде вирішено;
- занадто рано починаєте перевертати млинець. Ваш млинчик готовий, щоб його перевертали на другу сторону, коли краї підрум’янилися і вони починають на кілька міліметрів відходити від краю пательні .
Поради кулінарів, що робити, щоб млинці вийшли якісними і не рвалися при випіканні
Ці прості поради кулінарів багатьом відомі, але не зайвим буде й нагадати.
- Скрупульозно дотримуйтеся рецепту.
- Добре вимішуйте тісто. Розмішувати тісто на млинці можна зручним для вас способом – вінчиком, виделкою. Головне, щоб отримати однорідну масу, не надто рідку, але й не загусту.
- Щоб не утворювалися грудочки, борошно краще додавати поступово, а не одразу висипати все за рецептом – так легше вимішати.
- Перед тим, як вилити тісто на пательню, її треба добре розігріти, змастити жиром (крапнути олію чи протерти шматочком сала) після чого вилити тісто половником, розподілити по поверхні сковороди і випікати.
- Для перевертання млинців краще використовувати лопатку, дуже зручно для цього взяти силіковану кухарську.
- Жінки більш старшого віку звикли і люблять пекти млинці на чавунній сковороді. Так, вони виходять смачними, але вага пательні дещо ускладнює процес. Хороший варіант для смаження млинців – використовувати пательню з тефлоновим покриттям.
Секрети смачної випічки: яких помилок слід уникати
Рецепти млинців з різними інгредієнтами, що додасть їм пікантності
Тоненькі млинці з секретним інгредієнтом