ГоловнаСмачногоРецепт млинців на рисовому борошні: як готувати? лайфхак з випікання млинців

Рецепт млинців на рисовому борошні: як готувати? лайфхак з випікання млинців

Відкрийте для себе рецепт млинців на рисовому борошні. Дізнайтеся, як їх приготувати та які особливості надають їм неповторний смак. На що звертати увагу випікаючи рисові млинці? Лайфхак з випікання млинців

Покроковий рецепт млинців на рисовому борошні: як готувати?

Рисові млинці відрізняються від класичних лише тим, що до складу інгредієнтів додається рисове борошно, а не пшеничне, як ми зазвичай робимо.

Інгредієнти

Кількість продуктів наводиться приблизно на 10 порцій

  • Борошно рисове – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 2 склянки
  • Цукор – 2 столові ложки (якщо любите більш солодке, можна збільшити кількість цукру – див.корисні поради наприкінці статті)
  • Сіль – на кінчику чайної ложки
  • Олія – 3 столові ложки
  • Ванілін (ванільний цукор) – за бажанням

Як готувати млинці на рисовому борошні

Перед початком приготування заздалегідь треба вийняти молоко з холодильника й поставити на столі, щоб воно мало +-  кімнатну температуру. Яйця слід помити під проточною водою та обсушити.

  • У миску розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і збиваємо вінчиком або міксером, щоб утворилася пінка.
  • В отриману суміш вливаємо молоко та олію і знову добре перемішуємо (міксером, вінчиком або виделкою), щоб всі інгредієнти добре поєдналися.
  • А яєчно-молочну суміш поступово частинами додаємо борошно постійно ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок. Знову ж таки, це можна робити як вам зручно – міксером, виделкою або вінчиком. За консистенцією тісто на рисові млинці повинно бути подібне, як ви готуєте на звичайному борошні тільки трошки густішим.
  • Залишаємо тісто постояти 15 хвилин, щоб борошно добре розчинилося й трохи набухло (інакше під час приготування млинці будуть рватися).
  • На пательні розігріваємо олію. Зауважимо, що залежно від вашої пательні олія може знадобитися лише для смаження першого млинця, тому що олія була додана до тіста, і млинці не прилипатимуть до сковороди. Якщо того вимагає покриття вашої сковорідки, злегка змащуйте її перед кожним млинцем.

На що звертати увагу випікаючи рисові млинці? Корисні поради

Рисові млинці смачні та корисні. Рисове борошно – це продукт з вмістом крохмалю без клейковини вважається корисним, рисове борошно багате на вітаміни В1, В2, РР. Спосіб приготування тіста також не відрізняється від звичайних млинців із пшеничного борошна.

Секрети кухарів, які можуть стати в пригоді при випіканні рисових млинців

Дізнайтеся, які особливості та секрети приготування млинців з рисового борошна, а також звичайних млинців з пшеничного борошна

  • Готуючи тісто, якщо воно набуло потрібної консистенції (трохи густіше ніж тісто з пшеничного борошна), а рисове борошно залишилося, не треба все висипати в миску. Орієнтуйтеся на консистенцію. Адже густота може залежати, наприклад, від розміру яйця.
  • Секрет кухарів, який стане в пригоді: чим більше цукру ви додаєте в тісто, тим більше вірогідність, що млинці можуть пригоряти. Тому зважайте на цей фактор, додаючи цукор в тісто.
  • Рисове тісто потрібно добре перемішувати після випікання кожного млинця, тому що рисове борошно має властивість осідати на дно миски.
  • Лайфхак для змащування сковорідки при випіканні млинців: можна використовувати сало. Для цього в тарілочку дайте краплю олію – туди ви будете класти сало. Шматочок сала (без солі!) нанизуєте на виделку й ним змащуєте сковорідку, виливаєте тісто й печете млинець.

Як приготувати млинці, уникнувши помилок і від чого залежить смак млинців

Чому млинці рвуться при випіканні?

Рецепти млинців з різними інгредієнтами

Тоненькі млинці з секретним інгредієнтом

Приготування різнокольорових млинців

Рецепт млинців «3 склянки» 

Ситні начинки для млинців

Оригінальний рецепт млинців на розсолі

 

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст