Як приготувати млинці, уникнувши помилок і від чого залежить смак млинців, розповіли досвідчені господині. Адже правильно приготувати тісто і смажити цю смачну випічку, щоб млинці були тоненькі і смачні, можуть не всі. Проте, якщо уникати розповсюджених помилок і чітко слідувати інструкції приготування, можна навчитися їх готувати без зайвих проблем. Господині зазначають, що головним моментом смачних млинців – є правильні пропорції інгредієнтів. Названо найпоширеніші помилки в приготуванні млинців, а також поради, як їх уникнути
Чому млинці рвуться або прилипають до пательні
- Тісто. В тісті для млинців не вистачає борошна. У бажанні приготувати якомога тонші млинці, багато хто починає класти занадто мало борошна. Через це вони можуть рватися ще при випіканні.
- Неправильна пательня. Під час приготування млинців багато господинь радять використовувати спеціальну млинцеву пательню. Тісто до неї не липне, навіть якщо перед цим вона не була змащена олією. Але, якщо млинець був занадто рано перевернутий, тоді він може порватися. Необхідно дочекатися, поки він підрум’яниться і стане сухим по краях. Тільки в такому випадку млинець можна перевернути без проблем і при цьому не порвавши його.
- Надлишок олії. Часто в рецептурі тіста для млинців присутня олія. Додавання олії в тісто робиться не лише для того, щоб не змащувати пательню кожного разу. Вона ще виступає як розпушувач, який зменшує еластичність тіста. Господиням необхідно слідувати рецептам, щоб не переборщити з олією.
Як приготувати млинці, уникнувши помилок, через які млинці не пропікаються
Часом буває, що млинці не пропікаються або стають глевкі. Цьому є кілька причин, на які слід звернути увагу.
- Багато молока або кефіру. Ці продукти є занадто в’язкими, тому через них тісто не завжди може нормально пропектися. У такому випадку необхідно додати соду.
- Тісто дуже рідке. Мала кількість борошна не дасть млинцям добре пропектися всередині.
- Холодні продукти. Досвідчені господині постійно нагадують, що для приготування випічки, у тому числі і млинців, основні інгредієнти повинні бути кімнатної температури, якщо інше не зазначено у рецептів. Млинці можуть не пропікатися, якщо ви взяли холодні яйця і молоко. Перед замісом необхідно брати інгредієнти кімнатної температури.
- Тонка пательня. Такий кухонний гаджет призводить до того, що всередині млинці залишаються сирими, а зовні горілими.
Як приготувати млинці, щоб вони не підгорали, були соковитими і смачними
Ще кілька порад досвідчених господинь, можуть стати в пригоді і уникнути помилок під час приготування млинців
Які помилки були допущені при випіканні, якщо млинці підгорають
Якщо в тісті буде більше цукру, ніж вказано в рецепті, то млинці при випіканні просто стануть підгорати. Справа в тому, що цукор може бути не до кінця розчинений, і його частинки стануть прилипати до пательні.
Як приготувати млинці, уникнувши помилок, щоб млинці були соковиті
- Якщо млинці не соковиті, то це може бути через густе тісто. Якщо в тісті виявилося занадто багато борошна, то вирішити проблему можна легко – потрібно просто додати молока.
- Занадто багато яєць. Через це тісто може занадто довго випікатися, і млинці вийдуть не соковитими.
Чому млинці вийшли несмачні
Це може статися в тому випадку, якщо були взяті несвіжі інгредієнти. В результаті млинці будуть сильно гірчити і неприємно пахнути.
Секрети смачної випічки: яких помилок слід уникати
Рецепти млинців
Тоненькі млинці з секретним інгредієнтом