Простий рецепт допоможе приготувати панкейк з банану на сніданок навіть новачкам у кулінарії. Ця американська традиційна страва – альтернатива звичайним млинцям. Банановий панкейк готується швидко і може бути з різними начинками.
Панкейк з бананом: інгредієнти, які дає рецепт
Для приготування за даним рецептом потрібно підготувати наступні продукти. Зверніть увагу, що використовується багато цукру. Тому ці панкейки ніяк не можна назвати дієтичними, але смачними вони будуть точно.
- борошно – 1 склянка;
- банан – 1 шт.;
- цукор – 1/2 склянки;
- сода гашена – 1/2 чайної ложки (без верху);
- молоко або вода – 1/2 склянки;
- олія (без запаху) – 1/4 склянки.
Панкейк з бананом: рецепт приготування
- Банан почистити і розім’яти виделкою, щоб утворилася однорідна маса.
- В миску висипаємо просіяне борошно, постійно перемішуючи додаємо до нього всі інгредієнти.
- Вінчиком постійно збиваємо тісто, щоб не залишилося ніяких грудочок.
- Розігріваємо пательню і ополоником на центр виливаємо тісто. Смажити треба до моменту, коли на верхній стороні тіста з’являться бульбашки. Потім перевертаємо і смажимо другу сторону.
Панкейки: поради від кухарів
- На кожен панкейк тісто потрібно наливати за раз, тому одразу підготуйте ополоник або велику ложку.
- Завдяки додаванню у тісто олії, панкейки печуться на сухій сковороді, ніякі жири не використовуються для змащення.
- Ідеальний варіант – пательня з антипригарним покриттям.
- Дно пательні бажано, щоб було рівним, без рельєфів, тоді панкейки добре і рівномірно пропечуться.
Перевірка правильності температурного режиму випікання.
Якщо на тісті з’являться бульбашки, а тісто виглядає ще рідкуватим, то потрібно зменшити температуру. Бо при перевертанні, тісто розтечеться і Ви не отримаєте гарну форму. Тобто, якщо Ви під час випікання панкейку знизу почне підгоряти, а зверху ще зовсім рідке тісто, тоді це означає, що у вас занадто висока температура – треба її зменшити.
Подавати панкейк можна зі сметаною, з улюбленим варенням або джемом.
Ось так просто і легко можно приготувати панкейк з банану, завдячуючи порадам, які дає покроковий рецепт.
Смачного!
Можливо, вам буде цікаво приготувати і скуштувати млинці “три склянки”