ГоловнаСмачногоЦікавий рецепт полуничного варення з пелюстками троянди

Цікавий рецепт полуничного варення з пелюстками троянди

Існує безліч простих і недуже, рецептів варення з полуниці. Цікавий рецепт полуничного варення з пелюстками троянди нагадає холодною зимою про спекотне літо та надзвичайно ніжні пахощі ягід та квітів у літньому саду.

Цікавий рецепт полуничного варення з пелюстками троянди: інгредієнти

Ні для кого не секрет чим корисна полуниця. Але крім корисних речей – це неймовірно смачна і запашна ягода. Полуниця добре піддається обробці і тому її достатньо легко підготувати на зиму. Можна заморозити, зварити джем, варення, компот або перетерти з цукром і зберігати тривалий час в холодильнику.

Для приготування цього смачного варення потрібні зовсім прості продукти та трохи часу:

  • полуниця – 1 кг (краще взяти дрібну);
  • пелюстки троянди – 200 гр;
  • цукор – 1, 2 кг;
  • вода – 100 мл;
  • лимонна кислота – 0,5 чайної ложки.

Цікавий рецепт полуничного варення з пелюстками троянди: приготування

Перед приготуванням проводимо підготовчу роботу – перебираємо та миємо полуницю, стерилізуємо банки.

Порада: не викидайте хвостики полуниці. Їх можна помити, просушити і покласти у скляну банку з кришкою. А взимку ці хвостики можна додавати до чаю, щоб отримати ніжний аромат полуниці.

  1. Підготовлену полуницю викладаємо в посуд та засипаємо половиною цукру (600 гр) і залишаємо на ніч.
  2. Із залишків цукру – 600 гр і води, готуємо сироп. Заливаємо їм промити пелюстки троянд і додаємо лимонну кислоту, доводимо до кипіння.
  3. В цей трояндовий сироп додаємо ягоди полуниці і варимо 5 хвилин на невеликому вогні. Через 5 хвилин знімаємо і даємо нашому варенню повністю охолонути.
  4. Охолоджене полуничне варення з пелюстками троянди знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо ще 10 хвилин.
  5. Гаряче варення розливаємо по підготовленим банкам та закупорюємо.

Наше смачне варення , яке допоміг приготувати цікавий рецепт полуничного варення з пелюстками троянди, готове до вживання в холодну пору року чи коли Вам забажається.

Смачного!

Крім користі самої ягоди, можна використовувати ще й плодоніжку! Тому не викидаємо нічого, а робимо корисні речі, як показано у посиланні нижче –

Полуниця: несподіване і корисне використання плодоніжки

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст