Ми звикли заправляти салати соусом майонез. Проте він досить калорійний, тому багатьом сподобається рецепт приготування заправок, які будуть менш калорійними, але смачними. Замінюємо соус майонез на заправку з авокадо і готуємо за простим покроковим рецептом.

Заправка з авокадо, покроковий рецепт соусу

Завдяки своєму ніжному смаку і кремовій текстурі, авокадо може стати несподіваною і дуже корисною заміною майонезу. Потрібно просто вибрати досить стиглий плід і розім’яти виделкою з додаванням спецій і невеликої кількості овочевого бульйону (або звичайної кип’яченої води) до отримання пасти.

Заправка з авокадо, інгредієнти:

  • авокадо – 1 шт.;
  • часник — 1 зубчик;
  • сік половинки лайму;
  • зелень — 1 чайна ложка подрібненої;
  • сіль — 1/3 чайної ложки;
  • чорний перець — ¼ чайної ложки (бажано, свіжозмелений);
  • кип’ячена вода (або овочевий бульйон) — 60 мл.
Майонез замінюємо на заправку з авокадо за покроковим рецептом
Заправка з авокадо легко готується за покроковим рецептом

Заправка з авокадо: приготування

  1. З авокадо ложкою виймаємо м’якоть з авокадо
  2. Часник чистим і дрібнимо ножем.
  3. Зелень миємо, обсушуємо і дрібними спочатку ножем.
  4. Потім всі інгредієнти складаємо у блендера і подрібнюємо до однорідної маси.
  5. В отриману масу потроху додаємо воду (овочевий бульйон) до отримання бажаної консистенції.

Авокадо відмінно поєднується в салатах з рибою, яйцями і овочами. Він досить калорійний — 160 калорій на 100 грамів, але жирні кислоти, які він містить, підуть тільки на користь. Також авокадо містить інші цінні речовини: залізо, мідь, магній, кальцій і калій. В одній столовій ложці заправки з авокадо близько 32 калорій.

Смачного!