ГоловнаСмачногоВарення з помідорів на 1 л банку оригінальний рецепт італійської кухні

Варення з помідорів на 1 л банку оригінальний рецепт італійської кухні

Цей оригінальний рецепт італійської кухні сподобається всім, хто любить незвичайні смаки. Кількість інгредієнтів варення з помідорів дано з розрахунку на 1 л банку і приготування потребує певного часу, але результат вам дуже сподобається

Інгредієнти для приготування варення з помідорівІнгредієнти для приготування варення з помідорів

Даний рецепт передбачає приготування в декілька етапів. Кількість продуктів може бути пропорційно збільшена в залежності від того, скільки такого овочевого варення ви бажаєте приготувати. Для приготування слід вибрати невеликі сорти томатів, наприклад, чері, дамські пальчики

Інгредієнти

Продукти з розрахунку на літрову банку

  • помідори – 0,5 кг;
  • білий бальзамічний оцет – 1 чайна ложка;
  • ваніль – 1 стручок;
  • цукор – 300 г;
  • сік лимону – 150 мл.

Покроковий рецепт приготування варення з томатівПокроковий рецепт приготування варення з помідорів

Як вже зазначалося, приготування оригінального варення з томатів за цим рецептом італійської кухні, складається з декількох етапів.

  1. Помідори вимити, залити окропом на 30 секунд, охолодити, видалити плодоніжку, зняти шкірку, розрізати навпіл. Порада, щоб шкірка добре знімалася, в миску з водою для охолодження можна додати кубики льоду.
  2. В сік лимону треба додати цукор, ретельно перемішати і поставити на вогонь. Сироп слід варити до повного розчинення цукро, постійно помішуючи.
  3. Далі в готовий сироп викладаються помідори без шкірки, суміш треба довести до кипіння і зняти з вогню.
  4. Помідори в сиропі треба охолодити (залишити на столі), а на ніч ємність накрити і поставити в холодильник.
  5. Зранку стручок ванілі треба розрізати, відокремити насіння.
  6. Каструлю з помідорами поставити на вогонь, додати ваніль і насіння ванілі, довести до кипіння, вогонь зменшити і варити 45 хвилин.
  7. Бальзамічний оцет нагріти і уварити до зменшення об’єму в три рази (оцет повинен загуснути).
  8. У варення додається бальзамічний оцет і потім треба проварити ще 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
  9. Готове варення розкласти по стерилізованих банках, закрити кришками (або закатати ключем для консервації), поставити на кришку і дати охолонути.

Зберігати варення з помідорів, приготовлене за рецептом італійської кухні, слід у прохолодному місці.

В залежносмты від стиглості помідорів та вибраного сорту, варення може бути густої досить однорідної консистенції, а може бути з половинок ошкурених помідорів.

Смачного!

Чим відрізняється варення, джем, желе?

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст