Цей оригінальний рецепт італійської кухні сподобається всім, хто любить незвичайні смаки. Кількість інгредієнтів варення з помідорів дано з розрахунку на 1 л банку і приготування потребує певного часу, але результат вам дуже сподобається
Інгредієнти для приготування варення з помідорів
Даний рецепт передбачає приготування в декілька етапів. Кількість продуктів може бути пропорційно збільшена в залежності від того, скільки такого овочевого варення ви бажаєте приготувати. Для приготування слід вибрати невеликі сорти томатів, наприклад, чері, дамські пальчики
Інгредієнти
Продукти з розрахунку на літрову банку
- помідори – 0,5 кг;
- білий бальзамічний оцет – 1 чайна ложка;
- ваніль – 1 стручок;
- цукор – 300 г;
- сік лимону – 150 мл.
Покроковий рецепт приготування варення з помідорів
Як вже зазначалося, приготування оригінального варення з томатів за цим рецептом італійської кухні, складається з декількох етапів.
- Помідори вимити, залити окропом на 30 секунд, охолодити, видалити плодоніжку, зняти шкірку, розрізати навпіл. Порада, щоб шкірка добре знімалася, в миску з водою для охолодження можна додати кубики льоду.
- В сік лимону треба додати цукор, ретельно перемішати і поставити на вогонь. Сироп слід варити до повного розчинення цукро, постійно помішуючи.
- Далі в готовий сироп викладаються помідори без шкірки, суміш треба довести до кипіння і зняти з вогню.
- Помідори в сиропі треба охолодити (залишити на столі), а на ніч ємність накрити і поставити в холодильник.
- Зранку стручок ванілі треба розрізати, відокремити насіння.
- Каструлю з помідорами поставити на вогонь, додати ваніль і насіння ванілі, довести до кипіння, вогонь зменшити і варити 45 хвилин.
- Бальзамічний оцет нагріти і уварити до зменшення об’єму в три рази (оцет повинен загуснути).
- У варення додається бальзамічний оцет і потім треба проварити ще 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
- Готове варення розкласти по стерилізованих банках, закрити кришками (або закатати ключем для консервації), поставити на кришку і дати охолонути.
Зберігати варення з помідорів, приготовлене за рецептом італійської кухні, слід у прохолодному місці.
В залежносмты від стиглості помідорів та вибраного сорту, варення може бути густої досить однорідної консистенції, а може бути з половинок ошкурених помідорів.