Любителям квашених помідорів сподобається цей рецепт на 3 літрову. Ці квашені помідори будуть вже готові за 5 днів, а готувати їх дуже просто і не потрібна електрика. Квасити помідори бажано в сприятливі дні для квашення за місячним календарем, які вказано для квашеної капусти
Рецепт квашених помідорів з розрахунку на 3 літрову банку
Надаємо приблизну кількість помідорів і води – щоб їх кількості було достатньо для 3 літрової банки. За рецептом рекомендується брати томати «сливки», але це не обов’язково – можна взятий інші помідори, які вам смакують
Інгредієнти
- помідори – 2 кг;
- вода – півтора літра (стільки, щоб увійшло залити помідори в банці);
- часник – 3-4 шт.;
- сіль – 2 столові ложки;
- цукор – 5 столових ложок;
- перець горошком – 4-5 шт.;
- лавровий листок 2-3 шт.
Як же готувати квашені помідори
- Банку треба добре промити або за змоги – простерилізувати. Воду слід брати питну, не газовану. Якщо немає питної води, можна взяти звичайну кип’ячену (холодну).
- Перед квашенням, помідори треба добре помити, часник почистити розрізати на пластини.
- В трилітрову банку треба висипати сіль та цукор та налити трохи води, щоб вони розчинилися.
- Кожен помідор треба надрізати хрест-навхрест і в кожну закласти пластинку часнику.
- Кожен такий помідор одразу кладемо в банку, а перець та лаврові листки покладіть в середині банки.
- Коли всі помідори з часником складено, треба залити її водою під самий верх банки і слід накрити поліетиленову кришку.
- Банку з помідорами залишаємо кваситися на кухні 4-5 днів. Після чого квашені помідори готові до вживання.
Зберігати банку з квашеними помідорами слід в холодильнику.
За бажанням, можна додати декілька шматочків хріну та гілочки петрушки.
Квашена капуста на 3-літрову банку: покроковий рецепт квашення
Смачного!
Рецепт аджики на зиму, яку не потрібно варити, з двох видів перцю та часнику