ГоловнаСмачногоРецепт квашених помідорів з розрахунку на 3 літрову банку

Рецепт квашених помідорів з розрахунку на 3 літрову банку

Любителям квашених помідорів сподобається цей рецепт на 3 літрову. Ці квашені помідори будуть вже готові за 5 днів, а готувати їх дуже просто і не потрібна електрика. Квасити помідори бажано в сприятливі дні для квашення за місячним календарем, які вказано для квашеної капусти

Рецепт квашених помідорів з розрахунку на 3 літрову банку

Надаємо приблизну кількість помідорів і води – щоб їх кількості було достатньо для 4 літрової банки. За рецептом рекомендується брати томати «сливки», але це не обов’язково – можна взятий інші помідори, які вам смакують

Інгредієнти

  • помідори – 2 кг;
  • вода – півтора літри (стільки, щоб увійшло залити помідори в банці);
  • часник – 3-4 шт.;
  • сіль – 2 столові ложки;
  • цукор – 5 столових ложок;
  • перець горошком – 4-5 шт.;
  • лавровий листок 2-3 шт.

Як же готувати квашені помідори

  1. Банку треба добре промити або за змоги – простерилізувати. Воду слід брати питну, не газовану. Якщо немає питної води, можна взяти звичайну кип’ячену (холодну).
  2. Перед квашенням, помідори треба добре помити, часник почистити розрізати на пластини.
  3. В трилітрову банку треба висипати сіль та цукор та налити трохи води, щоб вони розчинилися.
  4. Кожен помідор треба надрізати хрест-навхрест і в кожну закласти пластинку часнику.
  5. Кожен такий помідор одразу кладемо в банку, а перець та лаврові листки покладіть в середині банки.
  6. Коли всі помідори з часником складено, треба залити її водою під самий верх банки і слід накрити поліетиленову кришку.
  7. Банку з помідорами залишаємо кваситися на кухні 4-5 днів. Після чого квашені помідори готові до вживання.

Зберігати банку з квашеними помідорами слід в холодильнику.

За бажанням, можна додати декілька шматочки хріну та гілочки петрушки.

Квашена капуста на 3-літрову банку: покроковий рецепт квашення

Смачного!

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст