ГоловнаСмачногоПиріг з полуниці на кефірі

Пиріг з полуниці на кефірі

Зазвичай полуниця в Україні продається вже круглий рік. Але краще вживати сезонні ягоди та фрукти. Пиріг з полуниці на кефірі вже можна починати готувати, адже розпочинається цьогорічний сезон цієї смачної ягоди – як продаж у магазинах, так і скоро будемо збирати на грядках свій врожай.

Пиріг з полуниці на кефірі, інгредієнти

В рецепті пирога з полуниці на кефірі використовуються зовсім прості продукти.

Інгредієнти

  • яйця -2 шт.;
  • цукор – 170 гр;
  • кефір – 1 склянка;
  • вершкове масло – 50 гр;
  • сода – 1 ч.л.;
  • полуниця – 300 гр;
  • сіль – на кінчику чайної ложки.

Отже, як бачимо, для приготування цього полуничного пирога потрібні прості продукти. Ягоди краще вибирати не переспілі, щоб полуниця не дала багато соку. Нагадаємо, що кефір і яйця треба заздалегідь вийняти з холодильника, щоб вони мали температуру, наближену до температури повітря. Це потрібно робити завджди, коли ви плануєте випікати, не можна використовувати молоко, кефір, яйця, взяті одразу з холодильника.

Пиріг з полуниці на кефірі, покроковий рецепт приготування

Покроковий рецепт приготування показує, що приготування цього пирога не займає багато часу і сил.

  1. Вершокове масло потрібно розтопити – можна на водяній бані чи у микрохвильовці.
  2. В ємність потрібно змішати яйця і сіль і збити до збільшення об’єму. Потім треба туди всипати цукор і продовжити збивати протягом 5 хвилин до прояви пишної світлої маси.
  3. В утворену масу вливаємо кефір і додамо розтоплене вершкове масло і ще трохи перемішуємо за допомогою вінчика.
  4. Просіваємо муку і додаємо разом з содою до ємності.
  5. За допомогою міксера замішуємо тісто, вони повинно бути однорідним і гладеньким. По своїй консистенції, тісто повинно нагадувати густу сметану.
  6. Полуницю чистим і промиваємо. Важливо обережно промивати. Щоб ягода не ввібрала в себе воду.
  7. Далі, щоб приготувати пиріг з полуниці на кефірі, треба форму для випікання ретельно змастити маслом і на її дно викладасти помиті і підсушені ягоди.
  8. Зверху на полуницю рівномірно виливаємо підготовлене тісто, щоб воно покрило всі ягоди.
  9. Випікаємо пиріг з полуниці на кефірі приблизно протягом 60 хвилин при температурі +180 градусів. Готовынстть можна перевырити за допомогою зубочистки.

Смачного!

Рецепт страв з полуниці

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст