Сезон полуниці триває. Тому у господинь багато клопотів, адже крім споживання ягоди у свіжому вигляді, потрібно встигнути обробити і підготувати ягоду для зберігання. Пастила з полуниці – гарний варіант зимової заготовки ягоди, який буде добре смакувати і нагадувати літо у холодну пору року
Пастила з полуниці – гарний варіант зимової заготовки ягоди, інгредієнти
Для приготування пастили потрібні всього два інгредієнти. І основний – сама полуниця. Ця ягода має надзвичайно корисні властивості. Але не варто викидати плодоніжки, адже для них є також чудове і раціональне застосування – читати ТУТ.
- полуниця (вже підготовлена без плодоніжки) – 4,5 склянки;
- цукор – 3/4 склянки.
Пастила з полуниці – гарний варіант зимової заготовки ягоди: покроковий рецепт приготування
- Всі інгредієнти кладемо у блендер і збиваємо до однорідної маси.
- Отриману суміш треба процідити через дрібне сито або через кілька шарів марлі у велику каструлю.
- Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння, а потім на маленькому вогні варимо протягом 1 години, періодично помішуючи.
- Деко вистилаємо папером для випічки, духовку розігріваємо до +90°С … +100°С.
- Гаряче пюре виливаємо на підготовлене деко і лопаткою розрівнюємо, щоб утворився тонкий і рівномірний шар пюре з полуниці.
- Сушити пюре з полуниці у духовці потрібно 3-4 години. Для перевірки – воно не повинно липнути до рук.
- Після цього виймаємо деко з духовки і даємо охолонути полуничній пастилі. Мінімально треба 3 години, а краще – залишити на добу.
- Застигле пюре з полуниці – пастила, легко ріжеться. З неї можна скатати рулети, або порізати на шматочки, як цукати. А можна за допомогою формочок для випікання, надати пастилі з полуниці цікавий і оригінальний вигляд.
Покроковий рецепт приготування полуниці у власному соку можна читати ТУТ