Триває сезон полуниці і це саме час запастися вітамінами на зиму. Одним з варіантів збереження вітамінізованих продуктів – готувати варення. Яке буде дуже смакувати взимку.

Полуниця у власному соку: інгредієнти

Для приготування варення знадобиться:

  • полуниця – 1 кг;
  • цукор – 400 гр (можна взяти трошки менше, щоб варення не було занадто солодким.

Полуниця у власному соку: приготування

  1. Полуницю чистимо та миємо.
  2. Складаємо у ємність та засипаємо цукром.
  3. Даємо постояти кілька годин, щоб ягоди полуниці дали багато соку. Можна залишити і на ніч, але в такому випадку полуницю краще поставити у холодильник, щоб ягоди не забродили.
  4. Отримані ягоди, які плавають у власному соку з цукром, заливаємо у підготовлені банки і прикриваємо кришками – не щільно. Зручніше всього баночки по 0,5 л.
  5. Беремо каструлю підходящого розміру і ставимо на її дно банки з полуницею у власному соку. Не забудьте покласти на дно каструлі серветку чи тонкий кухонний рушник, щоб скляні банки не тріснули при нагріванні.
  6. Наливаємо у каструлю води так, щоб банкам було «по плечі». Краще заливати не холодною водою, а температурою +50…+60°С.
  7. Доводимо воду до кипіння і стерилізуємо наші банки з полуницею у власному соку: банки 0,5 л стерилізуємо приблизно 10 хвилин.
  8. Після чого витягаємо банки і дуже щільно закриваємо кришками (кришки, що закручуються чи під ключ) і перевертаємо банки.
  9. Ставимо на теплу ковдру кришками донизу і накриваємо зверху ще однією ковдрою. Так банки повинні стояти до повного охолодження варення.

Зберігати можна як на балконі, так і при кімнатній температурі.

Наша запашна полуниця у власному соку готова.

Смачного!