Сезон полуниці розпочато. Все більше ягоди з’являється на наших грядках та у продажу. Тому вже можна починати готувати ягоду для вживання і взимку. Рецепт полуничного варення з мигдалем та лікером буде цікавинкою для Вашого зимового столу.
Інгредієнти для приготування полуничного варення з мигдалем та лікером за покроковим рецептом
Для приготування полуничного варення за цим цікавим рецептом знадобляться наступні продукти:
- полуниця – 1 кг;
- цукор – 800 гр;
- мигдаль – 80 гр;
- лікер Амаретто – 1 ст. ложка.
Рецепт полуничного варення з мигдалем та лікером, процес приготування
Процес приготування цього варення з полуниці досить простий і не вимагає надто багато зусиль.
- Полуницю потрібно перебрати та помити під проточною водою. Важливо стежити, щоб ягода не ввібрала в себе воду під час миття, тому краще скористатися друшляком. Даємо стекти воді з полуниці декілька хвилин.
- Полуницю засипаємо цукровим піском і залишаємо на 1 годину.
- Мигдаль потрібно залити окропом, щоб вода покрила ядра повністю і залишити на 10 хвилин.
- Після цього потрібно злити воду, остудити мигдаль, зняти з ядра скоринку.
- До полуниці, засипану цукром, додати очищений мигдаль та перемішати.
- Потім підготовлену полуницю ставимо на маленький вогонь, доводимо до кипіння, варимо до 15 хвилин.
- Буквально за хвилину до закінчення варки додаємо лікер, накриваємо варення кришкою і доварюємо.
- Готове полуничне варення з мигдалем і лікером розливаємо по стерилізованим банкам та закатуємо, як звичайно.
Смачне і незвичайне полуничне варення готово для вживання зимовими вечорами.