ГоловнаСмачногоМед з кульбаб, простий покроковий рецепт оригінального десерту

Мед з кульбаб, простий покроковий рецепт оригінального десерту

Кульбабовий мед – це одна з перших заготовок, яку можна починати готувати вже в травні. Простий покроковий рецепт розповідає, як приготувати мед з кульбаб, щоб отримати оригінальний та смачний десерт.

Покроковий рецепт розповідає, як приготувати мед з кульбаб

Існують різні рецепти, в тому числі, як готувати кульбабовий мед. Пропонуємо спробувати приготувати за даним варіантом. Звичайно, цей «мед» – це варіант варення, але за своїм зовнішнім виглядом, він нагадує справжній сонячний колір меду.

Інгредієнти

  • суцвіття кульбаби – 350 шт.;
  • цукор – 1 кілограм;
  • лимон (середній) – 2 шт.;
  • вода – пів літра.

Готуємо кульбабовий мед

Нагадаємо, що квіти кульбаби слід збирати лише в чистих місцях – подалі від доріг, підприємств. А назбирати таку кількістю суцвіть можуть допомогти й діти – їм цікаво буде зривати ці «сонечки»

  1. Суцвіття кульбаб слід перебрати від травинок, від’єднати від зеленої частини, щоб залишилися лише «жовтки».
  2. Отримані жовті суцвіття промиваємо під проточною водою та кладемо в посуд, у якому будемо готувати мед з кульбаб (наприклад, в емальовану каструлю).
  3. Кульбаби заливаємо водою, щоб вона лише покрила їх та залишаємо, накривши кришкою, на добу.
  4. Після зливаємо воду й додаємо до суцвіть кульбаби пів літра (500 мл) чистої питної води.
  5. Лимони треба помити та порізати на шматки.
  6. Настоянку з кульбаб ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, додаємо цукор, нарізані лимони.
  7. Цю суміш на повільному вогні треба варити 20-25 хвилин. За цей час наше варення (кульбабовий мед) почне загущуватися.
  8. Як тільки варення візуально стане схоже на мед (густувате, як густа сметана та тягуче), знімаємо його з вогню.
  9. Проціджуємо кульбабовий мед, щоб не залишилось суцвіть та шматочків лимона, й «чисте» варення ставимо на вогонь, даємо покипіти хвилину. Після чого знімаємо кульбабовий мед з вогню й розливаємо по стерилізованим банкам.

Такий мед з кульбаб може зберігатися близько пів року, бажано в прохолодному місці (після поступового повного охолодження банок).

Смачного!

Рецепти з кульбаб різних страв

Варення

Лікер 

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст