ГоловнаСмачногоМариновані зелені помідори на 3 літрову банку з гострим смаком, покроковий рецепт

Мариновані зелені помідори на 3 літрову банку з гострим смаком, покроковий рецепт

Цей рецепт стане в пригоді й в період дозрівання помідорів влітку й в кінці сезону, коли помідори вже не встигають дозрівати. Отже, як приготувати мариновані зелені помідори? – покроковий рецепт на 3 літрову банку

Мариновані зелені помідори на 3 літрову банку: інгредієнти

Помідори, приготовлені за цим рецептом, досить гостренькі. Слід зважати на це, готуючи їх. Кількість продуктів надана з розрахунку на 3 літрову банку

Інгредієнти

Перша частина – основні продукти

  • помідори зелені – півтора кілограми (накладаємо щільно – вага може трошки змінюватися);
  • перець гострий пекучий – 2 шт.;
  • петрушка – пучок (20-30 грамів);
  • кріп – пучок (20-30 грамів);
  • часник – 1 головка;
  • перець горошок чорний – 5-7 штук;
  • духмяний перець горошком – 5-7 штук;
  • лавровий листок – 2-3 штуки.

Продукти для маринаду на 3 літрову банку

  • вода – півтора літра;
  • сіль – одна столова ложка з гіркою або півтори столові ложки без верху;
  • цукор – 5 столових ложок;
  • оцет 9% – 150 мл.

Коментарі до цього рецепту: якщо помідори дрібні. Їх можна не розрізати. Кількість перцю горошком можна зменшити, якщо не любите надто духмяний аромат.

Покроковий рецепт, як приготувати гострі мариновані зелені помідори на 3 літрову банку

Для маринування помідорів на зиму рекомендується брати томати приблизно однакового розміру, щоб вони більш однорідно промаринувалися. Також, помідори повинні бути цілими, без вад.

Підготовка продуктів та заготовка в банку зелених помідорів на зиму

  • Готуємо помідори: перебираємо, миємо, обсушуємо рушником та розрізаємо на чотири частини, видаливши плодоніжку.
  • Гострий перець слід розрізати, видалити насіння (насіння можна залишити, якщо подобається ще більш пекучий смак), видалити плодоніжку та подрібнити ножем. Фахівці рекомендують робити це в гумових рукавичках, щоб випадково не попекти себе.
  • Петрушку і зелень слід помити та подрібнити.
  • Часник чистимо та видавлюємо за допомогою «часникодавилки».
  • Помідори треба покласти у велику миску, потім слід скласти туди всі підготовлені інгредієнти, обережно перемішати, щоб зелень розподілилась по томатах та залишити на 15 хвилин.

В цей час готуємо маринад

  • Воду ставимо на вогонь й доводимо до кипіння.
  • Засипаємо в киплячу воду сіль, цукор й розмішуємо до повного їх розчинення.
  • Отим виливаємо оцет, перемішуємо й знімаємо гарячий маринад з вогню.
  • Овочі з миски викладаємо в стерилізовану банку, щільно викладаючи четвертинки помідорів.
  • Потім заливаємо в банку гарячий маринад й залишаємо постояти 15 хвилин.
  • Далі виливаємо маринад назад в каструлю й доводимо до кипіння.
  • Й одразу гарячим маринадом заливаємо помідори, закатуємо 3 літрову банку кришкою.

Перевертаємо банку, ставлячи її на кришку, накриваємо теплою ковдрою й залишаємо охолоджуватися.

Смачного!

Як закрити зелені помідори з часником по-грузинськи – рятуємо врожай і готуємо чудові зимові заготовки

Мариновані зелені помідори на зиму

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст