Сезон малини дарує можливість як посмакувати свіжою ягодою, так і зробити заготовку на зиму. Малиновий джем з яблучним соком готуємо без довгої варки, що дасть змогу максимально зберегти неймовірний смак і аромат та цілющі властивості цієї примхливої під час варки, ягоди.
Інгредієнти для приготуваня малинового джему з яблучним соком
Для приготування цієї зимової заготовки нам знадобляться всього три складові
- малина – 1 кг;
- яблучний сік – 1 склянка;
- цукор 2 – склянки.
Малиновий джем з яблучним соком: приготування
- Малину потрібно перебрати, м’яті ягоди відкласти – використовуємо тільки цілі.
- Підготовлену малину перебиваємо у блендері.
- В таз (для малини і подібних ягід – полуниці, суниці, краще брати широкий таз для варки) виливаємо яблучний сік, додаємо цукор і доводимо до кипіння.
- Охолоджуємо отриманий сироп до кімнатної температури.
- В сироп додаємо подрібнені ягоди малини і знову на повільному вогні (!) доводимо до кипіння, але не кип’ятитти!
- Готовий джем розкладаємо у скляні банки і даємо повністю охолонути.
- У кожну банку з малиновим джемом кімнатної температури, зверху потрібно покласти кружечок пергаментного паперу, змоченого у горілці, і закривти кришками.
Зберігати цей джем слід в прохолодному місці. Таким чином малиновий джем може зберігатися до 7 місяців, не втрачаючи свої корисні властивості і чудовий смак.