Сезон малини дарує можливість як посмакувати свіжою ягодою, так і зробити заготовку на зиму. Малиновий джем з яблучним соком готуємо без довгої варки, що дасть змогу максимально зберегти неймовірний смак і аромат та цілющі властивості цієї примхливої під час варки, ягоди.

Малиновий джем з яблучним соком: інгредієнти

  • малина – 1 кг;
  • яблучний сік – 1 склянка;
  • цукор 2 – склянки.

Малиновий джем з яблучним соком: приготування

  1. Малину потрібно перебрати, м’яті ягоди відкласти – використовуємо тільки цілі.
  2. Підготовлену малину перебиваємо у блендері.
  3. В таз (для малини і подібних ягід – полуниці, суниці, краще брати широкий таз для варки) виливаємо яблучний сік, додаємо цукор і доводимо до кипіння.
  4. Охолоджуємо отриманий сироп до кімнатної температури.
  5. В сироп додаємо подрібнені ягоди малини і знову на повільному вогні (!) доводимо до кипіння, але не кип’ятитти!
  6. Готовий джем розкладаємо у скляні банки і даємо повністю охолонути.
  7. У кожну банку з малиновим джемом кімнатної температури, зверху потрібно покласти кружечок пергаментного паперу, змоченого у горілці, і закривти кришками.

Зберігати малиновий джем з яблучним соком в прохолодному місці. Таким чином малиновий джем може зберігатися до 7 місяців, не втрачаючи свої корисні властивості і чудовий смак.

Смачного!