Обліпиха вже дозріла і можна готувати заготовку смачного джерела вітамінів. Рецепт джему з обліпихи з додаванням яблучного соку допоможе приготувати смачне частування для холодної пори року.
Рецепт джему з обліпихи: інгредієнти
- обліпиха – 1 кг;
- цукор – 0,8 кг;
- яблучний сік з м’якотью – 200 мл.
Додаткові інгредієнти – м’ята і лимонний сік за бажанням.
Рецепт джему з обліпихи: приготування
- Ягоди обліпихи потрібно перебрати, помити.
- Бланшуємо їх у киплячій воді 2-3 хвилини.
- Знімаємо з вогню, остужуємо і протираємо бланшовані ягоди через сито.
- Потім додаємо цукор і залишаємо на 2 години, щоб утворилася желеподібна маса.
- В отриману ягідну суміш виливаємо яблучний сік, перемішуємо і варимо 20 хвилин, але важливо не дати закипіти.
- Знімаємо з вогню і розкладаємо у підготовлені стерильні, гарячі банки і пастеризуємо їх. Температура води для пастеризації повинна бути +80°С. Час для пастеризації в залежності від об’єму тари складає: для півлітрових банок – 15 хвилин, для літрових банок – 20 хвилин.
- Одразу по закінченні пастеризації, банки треба закатати .
Додати цікавого смаку джему з обліпихи можна за допомогою 4-5 листочків м’яти. Для цього потрібно під час варки джему (ще без яблучного соку п.4) додати ці листочки на 2-3 хвилини. Або ж в самому кінці варки додати 3-4 столові ложки лимонного соку, це додасть нотки цитрусу до обліпихового джему.